Aansprakelijkheidsverzekering Abn Amro

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor burgers (AVP) dek je je aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken. Je hoeft de veroorzaakte gebreken niet zelf veroorzaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die waterschade heeft veroorzaakt bij de buren, is misschien gebreken die je niet echt zelf veroorzaakt hebt. Toch ook wordt de schade jou op grond van de grondwet wel toegerekend. We hebben het in dit situatie over risicoaansprakelijkheid.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij aansprakelijkheidsverzekering abn amro is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan mensen of zaken. Als dat zo is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je zoon kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een AVP vergoedt de schade als jij of je vriendin per ongeluk de veroorzaker is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je vrouw als particulier maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP)

Een AVP biedt bescherming voor schade waar jij of je vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. ernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet altijd dat jij de gebreken zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je hond. ook ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u aansprakelijk voor deze gebreken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de schade die hieruit volgt zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor gedekt en zal uw verzekering de kosten om de gebreken te dekken betalen. Het is niet verplicht om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel verstandig zijn. Het hoeft dan ook niet zo te zijn dat u de gebreken zelf veroorzaakt heeft. Een kapotte waterleiding bij de buurman, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buren. Het kan voorkomen. Tevens hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te beschermen voor gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je aandoet aan andere mensen of de spullen van personen. Denk aan de boormachine van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend touw in je woning en zijn sleutelbeen breekt. De AVP betaalt bijna alle gebreken die jij hebt veroorzaakt, tevens die van bijvoorbeeld je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1.250.000 euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis gebreken berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

 • De AVP wordt tevens wel AVP genoemd
 • Een AVP uitgekeerd letsel gebreken en zaakschade
 • Opzettelijke gebreken is niet verzekerd
 • Zuivere vermogensschade is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan een ander persoon of zijn goederen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekeringnemer gebreken aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rond €1.250.000 gedekt per gebeurtenis. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In dit land is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een tegenslag in een nihil hoekje. De onkosten voor het betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een AVP met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en absoluut geen reden om zo’n verzekeringspolos niet aan te gaan. Ook ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt over het algemeen:

 • gebreken waar jij aansprakelijk voor bent zoals immateriële gebreken bij anderen en gebreken aan materiële zaken
 • schade die niet met opzet toegebracht is
 • schade aangericht door je zoon
 • schade als gevolg van een gebrek aan je huis

  Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in ook een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

  WA Verzekering verplicht

  Nu is het allicht niet de bedoeling dat je voor elke kleinigheid (dubbel) gedekt bent, maar het kan geen kwaad om je als particulier goed te overwegen of je een verzekering wilt afsluiten als het om aansprakelijkheid gaat. Het is erg vervelend als je per ongeval een gebeurtenis veroorzaakt waar je niet de (financiële) verantwoordelijkheid voor kunt dragen. Ernaast is voor iedereen die een voertuig bezit, in de regel een (personen-)auto, de WA Verzekering verplicht. Deze WA verzekering wordt door veel verzekeraars dan tevens wel de WA Autoverzekering genoemd. De Nederlandse wetgever neemt de burger daarmee in bescherming. Op welk moment de WA Autoverzekering niet voorgeschreven was, dan zou na veel aanrijdingen niet alleen het menselijke leed maar tevens het financiële leed niet te overzien zijn.

  Efficiënt overstappen WA verzekering

  Het klinkt moeilijk om je oude AVP te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor aansprakelijkheidsverzekering abn amro aan gaan.

Scroll naar boven