Abn Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan uiteindelijk slim zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je verzekerd zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeringsmaatschappij je het betere kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het goedkoopste is? In dit artikel vindt je alle gegevens die je benodigd voorafgaand je begint met abn aansprakelijkheidsverzekering, en alvorens je er één gaat aan gaan.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij abn aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer verantwoordelijk bent voor de te vergoeden schade aan mensen of zaken. Als dat het geval is, zijn tevens de gevolgschades gedekt.

Een tegenslag zit in een klein hoekje. Je vriendin kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het volleyballen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een opa voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor zulke gebreken. Een AVP dekt de kosten van de schade als jij of je vrouw per abuis de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je vrouw als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt dekking voor gebreken waar jij of je partner aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor gebreken aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, houdt in niet altijd dat jij de gebreken zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens aansprakelijk voor gebreken aangericht door je kat. Ook ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je aansprakelijk voor de gebreken die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u verantwoordelijk voor deze gebreken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de schade die hieruit volgt zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor gedekt en zal uw verzekering de onkosten om de gebreken te dekken betalen. Het is niet voorgeschreven om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel handig zijn. Het hoeft dan ook niet zo te zijn dat u de schade zelf veroorzaakt heeft. Een kapotte waterleiding bij de buren, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buurman. Het kan gebeuren. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een WA verzekering ga je aan om je te beschermen tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je aandoet aan andere mensen of de goederen van personen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een losliggend touw in je schuur en zijn sleutelbeen breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren betaalt bijna alle gebreken die jij hebt veroorzaakt, tevens die van onder andere je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bedisplay je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk gebreken berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan andere personen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoed letsel gebreken en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet uitbetaald
  • Alleen financiële gebreken uit zaken of letsel worden uitbetaald door een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die gebreken die jij aan iemand anders of zijn goederen aanbrengt. De verzekeringspolis is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als klant gebreken toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot om en nabij €1.250.000 gedekt per gebeurtenis. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In dit land is het aan gaan van een AVP niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Met name met huisdieren zit een ongeluk in een nihil hoekje. De onkosten voor het vergoeden van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een AVP met gezinsdekking (ongeveer €50 per kalenderjaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om een polis niet aan te gaan. daarnaast ben je als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Wat is verzekerd

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tot een bedrag van 1.250.000 euro. De aansprakelijkheidsverzekering heeft een ruime dekking. Als jij voor de wet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de gebreken die jij hebt veroorzaakt, maar tevens die van eventuele gezinsleden, uitwonende kinderen (vanwege studie), inwonende ouders en logés. Er zijn maar een paar situaties die zijn uitgesloten van de dekking.

Wat is niet verzekerd

De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schades die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig. Want hiervoor heb je dan een aparte brommer-, motor- of autoverzekering afgesloten. Ook gehuurde spullen, bijvoorbeeld voor een verbouwing of feest, zijn niet gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook het jachtdreiging en schade bij risicovolle sporten is uitgesloten. gebreken die je opzettelijk hebt veroorzaakt wordt niet betaald door de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een AVP?

Een WA verzekering kost enkele euro per maand. De exacte onkosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Tevens maakt het tevens uit of je de aansprakelijkheidsverzekering particulieren alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u verantwoordelijk gesteld wordt.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in ook een hogere premie die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keuzemogelijkheid vrijheid in.

Goedkope alternatieven

natuurlijk blijven Nederlanders niet alleen een volk van organisatie en zekerheid, maar tevens een volk van zuinigheid. De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar de goedkoopste WA Verzekering. Prima dat de overheid deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering vereist stelt, maar men wil dan wel zo goedkoop mogelijk aan deze plicht kunnen voldoen. Men mag dan wel alles goed geregeld willen hebben, maar vaak hebben mensen dit gevoel al op welk moment ze er ‘goedkoop vanaf zijn gekomen’.

Daarbij realiseren sommigen zich niet, dat het niet alleen doorslaggevend is dát je bent verzekerd, maar tevens wát je hebt verzekerd. Het afsluiten van een WA Verzekering betaalt gewoonlijk bijvoorbeeld niet de schade die een kind spelenderwijs kan toebrengen aan auto’s of woningen, terwijl veel mensen dat wel denken. Als particulier is het daarom van invloed om je niet alleen ‘goedkoop’ maar ook gebruikelijk ‘goed’ te laten informeren over de soorten aansprakelijkheidsverzekeringen en hun dekking.

Easy overstappen WA verzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor abn aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Scroll naar boven