boekhoudpakket eenmanszaak

Administratie Software

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of smartphone dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft uiteenlopende voordelen:

  • immer en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt te allen tijde bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus immer inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: over het algemeen wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Welbeschouwd is dit niet zo. De gemiddelde PC is simpel te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je simpel samenwerken met je boekhouder. jouw boekhouder kan met je eigen inloggegevens jouw boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is gewoonlijk een stuk voordeliger dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • zonder kosten helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit vrijwel altijd tevens zonder extra kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit over het algemeen niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van betekenis om de boekhouding bij te houden. Een administratie onderhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet op tijd genoeg starten met het aanmaken van je boekhouding. Grip hebben op de inkomsten en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ook kun je ook fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, onder meer om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf het begin van je zaak zorgvuldig te werk en zorg immer voor een helder overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van invloed regelmatig je boekhouding bij te werken. Het bijhouden van een geordende administratie neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Diverse boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De maandprijs en de functionaliteit die de boekhoudprogramma’s aanbiedt zijn vanzelfsprekend van belang, maar mogelijkerwijs spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Ook de reputatie van de medewerkers zal voor velen meespelen. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal immer iets meer van invloed zijn voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als hint kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een programma voor je boekhouding. Een goede reputatie betekent vaak tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke pluspunten en nadelen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het betere past bij je wensen. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van misschien wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene plussen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je te allen tijde bij de juiste informatie en kun je eenvoudig nieuwe mutaties invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een programma voor je boekhouding, kun je simpel gegevens aanpassen. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande betaling van een crediteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe opdrachten gaan aantrekken? Je kunt snel en simpel beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over administratie software.

Scroll naar boven