Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Aegon Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is doorslaggevend om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering ten behoeve van uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, ook uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt schade of letsel aan derden veroorzaken.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij aegon aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan mensen of zaken. Als dat het geval is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een tegenslag zit in een klein hoekje. Je dochter kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het spelen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt de kosten als jij of je vriendin per abuis de aanstichter is van schade aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je vrouw als privé-persoon maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een AVP biedt dekking voor gebreken waar jij of jouw vrouw verantwoordelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, houdt in niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms tevens verantwoordelijk voor gebreken aangericht door je kat. ernaast ben jij verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan je huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van jouw huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de gebreken die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) zoals een aansprakelijkheidsverzekering voluit heet, is niet wettelijk verplicht. Op de keper beschouwd is het de facto voor vrijwel iedereen een min of meer onmisbare verzekering, net als een opstalverzekering voor huizenbezitters.{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering vinden?

U kunt bij de verzekeraar kiezen voor welk bedrag u de verzekering wilt vinden. Dit ligt meestal tussen de €500.000 en €2.500.000 per claim. U kunt dit terug vinden in uw voorwaarden van de polis. Als u gebruik moet maken van uw verzekering en u komt er niet uit met de tegenpartij. Dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Heeft u deze niet? Dan kunt u hier een rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Op welk moment je iets doet dat schade veroorzaakt, ben je er volgens de wet aanspreekbaar voor. Dat houdt in dat je de kosten van de schade moet betalen. Eigendommen van een ander kunnen zijn beschadigd, maar je kunt ook iemand onbedoeld verwonden. Heb je kleine kinderen? Dan is de ouder verantwoordelijk voor de gebreken die zij veroorzaken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet je de gebreken uit eigen zak betalen. Een kleine gebreken is vrijwel altijd niet het probleem. Maar stel dat iemand door iets wat jij zonder opzet hebt gedaan ziek wordt of invalide raakt? Dan loopt de schade al in enkele stappen op.

U bent gedekt tegen gebreken aan anderen

 • De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering betaald letsel schade en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Zuivere vermogensgebreken is ook uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die gebreken die jij als verzekeringnemer aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekeringnemer gebreken aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ruwweg €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In dit land is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Met name met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per 12 maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en sowieso geen reden om zo’n verzekering niet aan te gaan. ook ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Een AVP dekt niet:

 • gebreken die met opzet veroorzaakt is
 • schade aan lucht-, vaar- en motorrijtuigen
 • gebreken aan gehuurde of geleasede zaken

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in ook een hogere kosten die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keus vrijheid in.

  Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het slimste vinden?

  Als je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt moet je bij de polisvoorwaarden letten op de verscheidene modules die vergoedt zijn. Ben je alleenstaand, dan vallen alleen jijzelf, eventuele gasten en huispersoneel onder de dekking. Maar bij niet alle verzekeraars zijn tevens kinderen tot een bepaalde leeftijd gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden. Gebreken die veroorzaakt wordt door huisdieren kun je ook verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Schade met de auto valt onder de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, maar dat is een hele andere verzekering.

  De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt bescherming aan schade aan de opstal, de inboedelverzekering dekt gebreken die je aan de inventaris oploopt. Verzekeringsmaatschappijen bieden verscheidene mogelijkheden aan om je aansprakelijkheidsverzekering zoveel een mogelijkheid te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je onder andere niet hetzelfde bedrag te betalen als families met kinderen.

  Uitwonende studerende kinderen worden gewoonlijk meeverzekerd. Dit geldt ook voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke optie het beste bij je gezinssamenstelling past, dan kun je immer contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij naar je keuzemogelijkheid. We bieden verder vergelijkingstools voor rechtsbijstandsverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

  In enkele stappen overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

  Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor aegon aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.

Scroll naar boven