Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

All Risk Verzekering Auto

Een aansprakelijkheidsverzekering is van invloed om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u zich tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte gebreken aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn gedekt als zij onverhoopt schade of letsel aan anderen veroorzaken.

Wat is een WA verzekering?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij all risk verzekering auto is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te verhalen gebreken aan mensen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de schades achteraf gedekt.

Een ongeluk zit in een nihil hoekje. Je partner kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het tennissen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een opa voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor deze schade. Een WA verzekering dekt de kosten van de schade als jij of je kind per abuis de veroorzaker is van gebreken aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je familielid als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt dekking voor schade waar jij of je vriendin verantwoordelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je gedekt voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je papegaai. Ook ben jij verantwoordelijk voor gebreken die is ontstaan door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een nihil hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. schade door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een paar euro elke maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een WA verzekering?

De WA verzekering ga je aan om je te verzekeren tegen gebreken waar je volgens de wet verantwoordelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de goederen van anderen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je oom die valt over een losliggend touw in je woonkamer en zijn arm breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1 miljoen euro.

Met de AVP bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk gebreken berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan andere personen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen schade aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel AVP genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselgebreken wordt niet betaald

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die gebreken die jouw kind(eren) aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als klant gebreken aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Holland is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een tegenslag in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een WA verzekering met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en absoluut geen reden om een verzekering niet aan te gaan. Ook ben je als je geen AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent tevens een hogere maandprijs die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keuze vrijheid in.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Een ieder doet wel eens iets onbezonnen of kan een tegenslag veroorzaken. Als anderen daardoor gebreken lijden, kun je hiervoor aansprakelijk zijn en deze gebreken moeten betalen. De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA vergoedt tegen de financiële gevolgen hiervan.

Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of inboedelverzekering sluit je op facultatieve basis af. Een WA verzekering is intussen geboden als je in Nederland auto wilt rijden. Op onze website vind je vergelijkingstools waar je zonder extra kosten gebruik van kunt maken.

Voor je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken kunt hebben wij een aantal gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekerde, het te verzekeren bedrag en de limiet van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met verzekeringsmaatschappijen uit de vergelijker rollen die voor jou verstandig kunnen zijn. Door het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen gebreken of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt. De maandprijs van aansprakelijkheidsverzekeringen is betrekkelijk laag. Veel voorkomende gebreken .

Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt schade die je per ongeluk hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld: je laat een glas wijn over het tapijt van de buurman vallen. Of je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de ontstane gebreken aan anderen.

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en spoorslags aan gaan met korting doe je op deze website. Een aansprakelijkheidsverzekering tevens wel avp genoemd wordt vaak afgesloten om de aansprakelijkheid voor particulieren af te dekken. Je kan bijvoorbeeld risico-verantwoordelijk zijn voor je huisdier, huis, familie en natuurlijk jezelf. Met een avp dek je de financiële effecten af waarvoor je verantwoordelijk gesteld kan worden. De kosten van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is erg laag. Tevens kan er gekozen worden voor een eigen risico. Een avp wordt in de regel afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering of in een pakketverzekering

Je bent bij vrienden op bezoek en je stoot per ongeluk een dure vaas om. De vaas valt in 1.000 stukken op de grond en is niet meer te repareren! Gelukkig weet je dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten en vertel jij je vrienden dat ze jou verantwoordelijk kunnen stellen voor de geleden materiële gebreken van de vaas.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, beschermt je tegen het financiële bedreiging van aansprakelijkheid. Het beschermt je niet alleen tegen materiële gebreken, zoals de vaas in de eerder genoemde voorbeeld, maar ook tegen schade aan personen (tevens wel letselschade) en gebreken aan zaken.

Het plezierige aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat een schade niet per se door jou veroorzaakt hoeft te zijn. Beeld je onder meer de situatie in dat er een waterleiding in jouw huis springt en dat de vrijgekomen water schade bij je buren veroorzaakt. Deze gebreken heb je niet aanstonds veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade op de grond van de wet.

Op welk moment u verschillende verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt, zal het u mogelijkerwijs opvallen dat allerhande verzekeringsproducten en verzekeraars veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak voor dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijke uitvoering van de hulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties. Heeft een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen die ook te vinden zijn in de gedekt pakketten en modules, net als in de hoogte van de premies. Daarnaast is het tevens goed, op welk moment u al een aansprakelijkheidsverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeraars.

Ook assisteren wij jou graag met het vinden van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (een WA verzekering). Dit doen we aan de hand van een vergelijker. Je vult hier jouw gegevens in – kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking, eigen risico en aantal kilometers per jaar – en op basis van deze gegevens komt er een lijst uitrollen met de aanbieders die het voordeligste bij jouw situatie passen. Een WA verzekering afsluiten is nog nooit zo eenvoudig en simpel geweest.

Wij doen ons best om de lijst van verzekeraars up-to-date te houden. Dagelijks zijn onze medewerkers op zoek naar de voordeligste aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen. De kans is dan tevens groot dat je via onze website een verzekering gaat vinden die bij je past. Als je rechtsbijstandsverzekeringen wilt vergelijken klik hier.

Veel consumenten in ons land hebben behoefte aan controle over hun eigen leven en het zelf in de hand hebben van zekere zaken. Zonder teveel te generaliseren, kunnen we stellen dat we een ‘goed georganiseerd’ volk zijn. Helaas hebben we desondanks niet overal invloed op. ‘Een ongeluk zit in een niet groot hoekje’ is daarom een veelgehoord Nederlands gezegde. ‘En van het concert des levens krijgt niemand een programma’, zo luidt een bekende tegeltjeswijsheid over dit onderwerp. Een groot deel van de Nederlanders beseft dan tevens dat het doorslaggevend is om goed gedekt te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Het is doorslaggevend om bij alle type verzekeringen goed alle polisvoorwaarden te lezen.

Easy overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor all risk verzekering auto aan gaan.

Scroll naar boven