Aansprakelijkheidsverzekering Kind

All Risk Verzekering Scooter

Een aansprakelijkheidsverzekering is cruciaal om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering ten behoeve van uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u zich tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte gebreken aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn gedekt als zij onverhoopt schade of letsel aan anderen veroorzaken.

Wat is een WA verzekering?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij all risk verzekering scooter is dat de verzekeringnemer verantwoordelijk bent voor de te verhalen schade aan mensen of zaken. Als dat het geval is, zijn tevens de schades achteraf gedekt.

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je dochter kan per ongeluk een bal door het raam schoppen gedurende het tennissen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een vader voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade als jij of je vrouw per ongeluk de veroorzaker is van schade aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je zoon als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt bescherming voor schade waar jij of jouw kind aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de gebreken, houdt in niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld tevens verantwoordelijk voor schade aangebracht door je hond. Hiernaast ben jij verantwoordelijk voor gebreken die is voorzaakt door een mankement aan je huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de onkosten als jij of je familie per tegenslag de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een AVP is niet voorgeschreven in ons land, maar wel aan te raden. Als jij of jouw dochter iets doet waarmee gebreken ontstaat, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de geleden gebreken. Dat houdt in dat de verzekerde opdraait voor de gebreken aan spullen, maar tevens voor letselschade. Zeker die letselgebreken kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je gedekt bent.{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

U wilt niet dubbel verzekerd zijn en tevens niet voor elk gevalletje. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is over het algemeen geen overbodige luxe. U acht de kans in de regel klein, maar u zit in het algemeen per slot van rekening wat prettiger op de bank als het hard stormt en u weet dat een dakpan die schade aanricht bij de buurman voor u financieel geen effecten heeft. Een ongeluk zit helaas in een nihil hoekje en komt te allen tijde op een moment dat het u niet goed uitkomt, vooral financieel niet.

De kosten kunnen nogal simpel oplopen als het wel mis gaat. Met een lage kosten maandelijks kunt u dit gevaar al afdekken. Voor zo’n €34 per twaalf maanden bent u al goed verzekerd.

U bent gedekt tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • Een WA verzekering uitgekeerd letsel gebreken en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden betaald door een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een WA verzekering is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als klant schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ruwweg €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In dit land is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeval in een niet groot hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking (circa €50 per kalenderjaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om een polis niet af te sluiten. Ook ben je als je g1 WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Wat vergoedt je WA verzekering?

De WA verzekering binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade verantwoordelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de bescherming geldt niet alleen voor jou maar tevens voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent tevens een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering geboden is heb je hier wel optie vrijheid in.

Voor wie en waarom?

Een WA verzekering is er ruwweg in twee typen: een alleenstaanden- of een gezinsdekking.

De benamingen zeggen het al: als je alleenwonend bent, kun je volstaan met een (goedkopere) dekking. Als je een bescherming voor het hele gezin hebt afgesloten, dan zijn je echtgenoot/echtegenote of geregistreerd partner en je minderjarige zoon(s) en dochter(s) meeverzekerd. Dat is ook zo als je kroost niet (meer) thuis wonen. Zelfs inwonende schoon- en (groot)ouders worden onder de aansprakelijkheidsverzekering particulieren gezien als onderdeel van het gezin. En ook bij de alleenstaanden- als bij de gezinspolis zijn huisdieren meeverzekerd.

Eenvoudig overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor all risk verzekering scooter aan gaan.

Scroll naar boven