goedkope autoverzekering

Autoverzekering Goedkoopste

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je ook een gebrekenverzekering voor inzittenden, dan is de calamiteitlenverzekering voor inzittenden overbodig. De overeenkomst in bescherming is te groot, waardoor je zinloos veel extra premie betaalt. Dat wil je natuurlijk liever niet! Met de schadeverzekering krijg je de echt geleden gebreken uitbetaald in plaats van een eerder bepaald uit te keren bedrag. De bescherming is normaal gesproken voor schade tot een miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook een conflict met je automonteur. Enerzijds kun je dan rechtsbijstand krijgen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand bekomen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeraars. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto aanschaft. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jongeren zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. De premie kan heel veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u duidelijk online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Prijs voor de premie autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de premieprijs berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Ook wordt er bij het berekenen van de autoverzekering rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

No-claim van autoverzekering vergelijken

De meeste rijtuigenverzekeraars bieden verzekerden een korting aan op hun maandprijs als zij gedurende een tijd geen schade claimen. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de prijs voor de premie. Om die reden is de no-claimbeschermer in het leven geroepen. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge prijs voor de premie als je schade claimt. Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopste

Scroll naar boven