niet genoten vakantiedagen reisverzekering

Beste-Doorlopende-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle mensen interessant om er zich mee bezig te houden dat een probleem over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een onverwachte geval waardoor u niet van huis kunt gaan, maar ook lopende uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele zaken af. onder andere waar je reis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor bijna alle consumenten die probleemloos een vakantie wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een betere reisverzekering aan gaan is Vandaag de dag door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking ontzettend gemakkelijk, maar voor veel personen is tevens het vinden van een beste reisverzekering een vereiste. Een meest bekende en de goedkoopste reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het best wel van belang om rekening te houden met de regio naar waar u op vakantiereis gaat. bepaalde beschermingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk louter gedekt als de vakantie zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene geld moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor schade aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra vakantiereis– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of plotseling naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra geld als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor schade aan reisverblijf

Uitgaven door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo snel doe je dat

Deze website heeft een eerlijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel voordelig een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de beste verzekering hebt opgedoken, kun je gelijk jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet terstond of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Verscheidene dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt standaard bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je reis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • Medische kosten
 • Automobilistenhulp
 • risicovolle sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (plotse terugkeer naar huis vanwege ziekte of een probleem)
 • Cash
 • Studie in het buitenland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de beschermingen die je nodig hebt, zoeken wij de goedkooste reisverzekering voor je uit.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering te kiezen kunt u continu een keus maken tussen diverse opties. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we de facto het best duiden als een verzameling van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt doorgaans immer gekoppeld met een speciale dekking voor opzegging. Op deze wijze kunt beschikken u dan ook over een totaal pakket waardoor u zonder twijfel onbekommerd op reis van huis kunt. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen verwerven? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld overhouden.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven