opstalverzekering afsluiten

Beste Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel eenvoudig. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Simpel en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet meteen wat voor jou de voordeligste en beste opstalverzekering is. Sluit deze onmiddellijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Tenslotte wordt je meestal door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je onverwijld de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je ook gauw online kunt aan gaan. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens subiet de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op een website, simpel toch?

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en afsluiten hebben diverse dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra wijde dekking ben je al goed gedekt voor gebreken zoals:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Stormschade
 • Waterschade
 • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
 • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de gebreken veroorzaakt.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

 1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de voordeligste optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

 • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze onmiddellijk aan gaan.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De kosten van je opstalverzekering hangen af van enkele factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de kosten aan de hand van enkele factoren:

 • Waar je woont
 • De herbouwwaarde van je woning
 • De dekking

Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen spelen tevens eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de maandprijs van je opstalverzekering.

Opstalverzekering annuleren

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit simpel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. In de regel kun je je opstalverzekering ook online afzeggen op de website van je verzekeringsmaatschappij. Ernaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij enkele opstalverzekeringsmaatschappijen kun je jouw opstalverzekering pas elke maand annuleren na de 1ste contracttermijn van één kalenderjaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder annuleren. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het vaak een optie je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van betekenis dat je alle wijzigingen zo efficiënt een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven