boekhoudpakket administratiekantoor

Boekhoudsoftware Online

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn enorm veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet eenvoudig om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de optie om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie simpel en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in één ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten linea recta welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandprijs en de functionaliteit die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn zeker leidend, maar mogelijkerwijs spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Ook de reputatie van de ondersteuning zal voor velen meespelen. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of fiscaal raadgever. Eén bepaald aspect zal altijd iets belangrijker voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte eigenschappen van het boekhoudsoftware. Als hint kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling houdt in vaak tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke goede en minder goede eigenschappen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je zaak. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een apparaat met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier heb je te allen tijde beschikking over de juiste gegevens en kun je snel nieuwe informatie opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een programma voor je boekhouding, kun je snel gegevens opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over een openstaande betaling van een debiteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe klanten gaan aantrekken? Je kunt snel en eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware online.

Scroll naar boven