boekhoudpakket administratiekantoor

Boekhoudsoftware Zzp

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of smartphone dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft allerlei voordelen:

  • te allen tijde en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt te allen tijde bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus te allen tijde inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding te allen tijde en overal bijwerken.
  • Veilig: meestal wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Op de keper beschouwd is dit niet zo. De gemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je makkelijk samenwerken met je boekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens je boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • altijd up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stuk goedkoper dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk tevens een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • zonder extra kosten helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit meestal tevens zonder kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit meestal niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te controleren. Je hebt informatie efficiënt en leesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten onverwijld welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen prioriteit. Per slot van rekening is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over je zaak. Goede programma voor je boekhouding is de wijze om dat bij te houden. Een online boekhoudprogramma maakt het een mogelijkheid om altijd inzage te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de boekhouding te actualiseren. Een doelmatig voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je bedrijf past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een apparaat met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft diverse plussen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die manier kun je immer bij de juiste informatie en kun je eenvoudig nieuwe mutaties opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudsoftware, kun je simpel mutaties opvragen. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande factuur van een debiteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan aantrekken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware zzp.

Scroll naar boven