rechtsbijstandverzekering afsluiten

Das Rechtsbijstandverzekering

Een juridisch probleem kan een ieder krijgen. Dan is het fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Maar u wilt zeker niet te veel premie betalen voor die enkele keer dat u een conflict hebt. Kies hierom voor een complete rechtsbijstandverzekering met eigen bijdrage en bespaar op uw maandelijkse lasten.

Het is in de praktijk niet te allen tijde efficiƫnt en simpel om uw recht te halen. Mocht u toch ook in de rechtszaal belanden dan kunt u meestal niet zonder een advocaat. Een advocaat kost al simpel meer dan tweehonderd euro per uur. Voor om en nabij hetzelfde bedrag per jaar heeft u een rechtsbijstandverzekering.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering hangen met name af van de dekking die u wenst. De meeste rechtsbijstandpolissen zijn namelijk modulair opgebouwd: hoe meer u wilt verzekeren, hoe hoger de premie.

Houd er rekening mee dat het verleidelijk is om per definitie de meest voordelige rechtsbijstandverzekering te kiezen. Maar de voordeligste hoeft vanzelfsprekend niet de betere te zijn. De klasse van de rechtsbijstandjuristen (degene die uw belangen moeten behartigen bij een juridische kwestie), de bereikbaarheid en de omvang van de dekking zijn minstens zo belangrijk.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met dekking in meer dan een modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u altijd de klantenservice bellen of chatten.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij bijvoorbeeld de volgende conflicten:

 • Verhalen van gebreken
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. problemen over het aanschaffen of huren van een artikel, of over een aan u geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke conflicten met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als u beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

  Fiscale en vermogensconflicten

  Deze module betaalt geschillen met de belastingdienst. De dekking geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Tevens geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en eigenschappen in dit land vallen onder deze module.

  Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

  Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te uitbetalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan per maand behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven