goedkope autoverzekering berekenen

De Beste Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het voordeligste bij jouw situatie past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

De Beste Autoverzekering

Aanwijzingen om minder te betalen aan de verzekering voor je auto van je auto: is je auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om je bescherming aan te passen. Ben je lid van Route Mobiel, ANWB of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen hulp bij autopech bij je autoverzekering. Op welk moment je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en nagaan wat je al hebt. te hoog verzekeren is zonde van het geld. Dat geld zeker in het geval van de beste autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: WA-verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk verzekering voor je auto te nemen. Voor auto’s die ouder dan 10 12 maanden zijn, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij aandoet aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de bescherming ten hoogste 2,5 miljoen euro, voor letselschade aan personen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar ook voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door door een omgevallen boom. Ook diefstal en ruitgebreken wordt vaak betaald door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd voor alle schade aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de gebreken uitbetaald. Een prettige gedachte.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste autoverzekering voor je situatie te vinden zonder dat je er zelf veel ergernis aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts vier vragen zie je stante pede wat voor jou de 3 goedkopere polissen zijn. De betere autoverzekering kun je via deze website aanklikken en je wordt doorgelinkt naar de website van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere autoverzekeringen overwegen. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte op je scherm bekijken of meteen een verzekering voor je auto vinden op de website van de autoverzekeraar. Zo snel is je autoverzekering te vergelijken op hier.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeringsmaatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een gloednieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld de ramen aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: de beste autoverzekering

Scroll naar boven