goedkope autoverzekering

De Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die het voordeligste bij je geval past.{met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

De Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Vind je de laagste maandprijs belangrijk? Op deze website vind je de beste verzekering voor je auto. Dat hangt zeker af van je automobiel zijn bouwjaar, merk, je aantal schadevrije jaren en kilometrage. Onze hint: kijk niet alleen naar prijs, maar ook naar de polisvoorwaarden. Dat geld zeker in het geval van de goedkoopste autoverzekering van nederland.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de dekking ten hoogste 2,vijf miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit maximaal 7,5 miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen gedekt bij schade die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar ook voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door storm. Tevens diefstal en ruitschade wordt vaak terugbetaald door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je gedekt voor alle schade aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de gebreken vergoed. Een prettige gedachte.

Pechhulp

over het algemeen is er de optie om je aanvullend te beschermen voor hulp bij pech in Nederland of bijvoorbeeld in het buitenland. Als je hiervoor een extra verzekering voor je auto afsluit, ontvang je altijd hulp als je onderweg ellende hebt aan je auto. automobilistenhulp wordt echter vaak als aparte verzekering voor je auto afgesloten, waardoor deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet extra verzekerd bent en voorkom dat je onnodig te veel betaalt.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan interessant vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schade, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: de goedkoopste autoverzekering van nederland

Scroll naar boven