opstalverzekering

Dekking Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel makkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Eenvoudig en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet terstond wat voor jou de goedkoopste en beste opstalverzekering is. Sluit deze linea recta af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar zeker trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch ook wordt je meestal door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen vanzelfsprekend wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens ogenblikkelijk online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens onmiddellijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op 1 website, simpel toch?

Opzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die vanzelfsprekend opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel simpel. Als je opstalverzekering eenmaal een twaalf maanden heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan een maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het snel te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe kosten voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de huis en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de betere optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze stante pede aan gaan.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je woning daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo simpel een optie weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan vergoedt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar betaalt geen gebreken door slecht onderhoud en gebreken die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering aangaat voor je opstal, heb je de optie uit 3 soorten dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de wijde dekking. Bij deze bescherming vergoedt je verzekeringsmaatschappij schade opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en schade door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra veelomvattende opstalverzekering heeft de dekking van de uitbreiding dekking met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, gebreken door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest brede bescherming van de opstalverzekering wordt ook wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je verzekerd tegen elk soort gebreken aan jouw opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet voorgeschreven om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan voorgeschreven de hypotheekverstrekker je in de regel wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade betaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering van start gaat op de dag dat de huis wordt opgeleverd.

Opstalverzekering annuleren door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Mogelijkerwijs ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van invloed dat je alle wijzigingen zo in enkele stappen mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.

Scroll naar boven