rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Dekking Rechtsbijstandverzekering

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een conflict. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Het is in de praktijk niet immer simpel om uw recht te halen. Mocht u immers in de rechtszaal belanden dan kunt u in de regel niet zonder een advocaat. Een advocaat kost al snel meer dan tweehonderd euro per uur. Voor rondom hetzelfde bedrag per kalenderjaar heeft u een rechtsbijstandverzekering.

De onkosten van een rechtsbijstandverzekering hangen met name af van de dekking die u wenst. De meeste rechtsbijstandpolissen zijn namelijk modulair opgebouwd: hoe meer u wilt verzekeren, hoe hoger de premie.

Probeer dus aan de hand van recensies of via de Consumentenbond tevens na te gaan welke verzekeringsmaatschappij de slimste beoordelingen heeft gekregen.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Niet alle klanten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn ook organisaties die hun leden hulp bieden bij bepaalde problemen, zoals Vereniging Eigen Huis en vakbonden.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor dekking rechtsbijstandverzekering,dekking-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met aparte vergoedingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

In het verkeer ontstaan er veel problemen. Bijvoorbeeld als men bij een ongeluk betrokken is. De rechtsbijstandsverzekering kan dan helpen met de afwikkeling van de zaak. Je bent dus extra verzekerd voor juridische bijstand als je een geschil hebt opgelopen bij deelname aan het verkeer. Het gaat daarbij niet alleen om ongelukken met de auto of motor, maar ook als voetganger of fietser. Om die reden noemt men deze verzekering in de volksmond vaak verkeersrechtsbijstandverzekering.

Scroll naar boven