reisverzekering wereldreis

Dekking-Reisverzekering

Op het moment is het voor iedereen belangrijk om er zich van te vergewissen dat een ongeluk in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrekken meemaken met een plotselinge geval waardoor u niet van huis kunt, maar ook ten tijde van uw tochtje kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt schade die is ontstaan lopende een vakantie. U heeft de kans om meer dan 1 zaken mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Bijna alle zaken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de beste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u onverhoopt ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte.

Wat is voor u een voordelige reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw trip verstandig is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de voordeligste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuzemogelijkheid maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is gewenst mits u er voor kiest om slechts 1 maal per jaar op tochtje te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten met het oog op geld namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde jaar nog een onverwachte vakantiereis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een de goedkoopste reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan tevens veruit voordeligste keus voor consumenten die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per kalenderjaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan 2 keer per jaar op tochtje gaat (hetzij een zomerreis, een wintersportreis of gangbaar een citytrip) is het financieel interessanter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en bekendste reisverzekering in één aan gaan is perfect mogelijk.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij enkele vakanties

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt in principe intussen slim vanaf het geval dat er meer dan 2 tochtjes binnen eenzelfde twaalf maanden worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere te allen tijde rekening met de totale waarde van alle tochtjes die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt op de keper beschouwd immer ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u immer tijdens uw vakanties optimaal bent vergoed. functioneel gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan tevens altijd rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is in de regel de slimste keus als je minder dan 21 dagen per twaalf maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het toch ook zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slim tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via onze website kun je simpel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde begindatum tot een bepaalde einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek vinden. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één maal per kalenderjaar op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 21 dagen of vaker dan 1 keer per 12 maanden op tochtje gaat. Het is dan over het algemeen goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan en steeds opnieuw polisuitgaven te betalen.

Gedurende uw speurtocht naar een voordelige reisverzekering is het immer verstandig om even een onafhankelijke vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet dan toch uitwijzen welke reisverzekering u niet alleen voorziet van alle standaard dekkingen, maar tevens nog eens financieel verstandig is. Dat geldt niet zomaar voor elke reisverzekering die er op de markt is terug te vinden. Een voordelige reisverzekering hoeft bovendien niet immer een goedkope reisverzekering te zijn. Alleen door een objectieve vergelijking te doorlopen zal er dan alsook voor worden gezorgd dat u op het einde van de rit kunt beschikken over een doorlopende reisverzekering die al uw verwachtingen ten minste kan inlossen. Belangrijk, hou bij het nakijken van de polisvoorwaarden tevens altijd rekening met de exacte locaties die zijn vergoed. Een doorlopende reisverzekering die bescherming biedt over heel Europa hoeft dat bijvoorbeeld niet te doen voor landen als de Verenigde Staten en Canada of nog beter, Australië. Heeft u dus een echt een verre vakantiereis gepland? Controleer dan goed of deze op zijn minst door uw polis wordt verzekerd.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al in enkele stappen goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op trip, dan ligt de grens om en nabij een vakantiereis van twee weken. Ga je dus met je gezin 2 weken of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering in de regel efficiënter. Voor een verzekering van één of twee personen ligt het omslagpunt op 1 week of 3. Vooral als je er ernaast ook nog enkele dagen ervantussen gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. tevens voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende over het algemeen voordeliger is dan een kortlopende. Maak je op onze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je per direct een seintje op deze website zodat je de goede keus kunt maken.

Hoe langer of vaker je op trip gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra dekkingen zoals geneeskundige onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende. vakantie je niet alleen maar met een partner of kinderen? Dan is een doorlopende reisverzekering al eenvoudig goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 3 weken of vaker per jaar op vakantie gaat. Het is dan meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En tevens handig: je hoeft niet elke keer een enkele reisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan twee tot drie weken met vakantie gaat of vaker is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele jaar door gedekt en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te gaan, hij wordt automatisch verlengd.

Betere reisverzekering

op welk moment u een trip heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een optie zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen wat te maken heeft met uw bij elkaar gespaarde vakantiereis zijn betaalt kan het interessant zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering aan gaan kan voor mensen die slechts één keer per kalenderjaar op vakantie gaan de meest interessante keus zijn. Op deze manier genieten ze tenslotte van een passende dekking voor hun geboekte trip, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nutteloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid vaker dan 1 keer op vakantiereis gaan in het komende jaar? In dat geval is de keuze om een doorlopende reisverzekering aan te gaan immer het verstandigst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit tenslotte altijd van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven