reisverzekering wereldreis

Doorlopende-Reisverzekering

Op het moment is het voor iedereen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een niet verwachte situatie waarmee u niet weg kunt gaan, maar alsook gedurende uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele zaken af. onder andere waar je vakantiereis naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor consumenten die onbekommerd een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een goede reisverzekering afsluiten is tegenwoordig door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel personen is alsook het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een goedkope en een goede reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het best wel belangrijk om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantiereis gaat. zekere beschermingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk enkel gedekt mits de reis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte uitgaven moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het hospitaal komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval verzekerd voor hulpverlening, plotse uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

365 Dagen rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte trip– en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de extra onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Onkosten door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo snel doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel makkelijk een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou goedkope verzekering hebt geselecteerd, kun je meteen jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan helemaal online en je ziet gelijk of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

{Reisverzekering: Europabescherming en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen tevens op basis van waar je heen gaat. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar tevens een met werelddekking. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken moet je daarom beter bedenken welke dekking je wilt. Als je voor dekking in Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering afsluiten. Op die wijze ben je tevens lopende die reizen goed verzekerd.

Behalve kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je ook kiezen voor een dekking voor alleen Europa of werelddekking. Wat je nodig hebt, hangt zeker van je bestemming af.. Verzekeraars hebben de wereld in 2 dekkingsgebieden ingedeeld:

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.}

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer behoefte hebt om een reisverzekering af te sluiten kunt u continu een keus maken tussen diverse mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we welbeschouwd het best omschrijven als een verzameling van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de algemene reisverzekering, ze wordt over het algemeen immer samengevoegd met een speciale bescherming voor opzeggen. Op deze wijze kunt beschikken u dan tevens over een totaal pakket waarmee u gegarandeerd onbekommerd op vakantiereis van huis kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verkrijgen? Lees dan in enkele stappen verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (soms heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven