online boekhouden

Facturatie Software Gratis

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn daverend veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet efficiënt en niet moeilijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de optie om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens simpel en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in één ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten stante pede welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het goedkopere past bij je behoften. Heb je er één gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je behoften past. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het goedkopere past bij je wensen. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je situatie past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van soms wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene voordelen.

Efficiënt en gemakkelijk met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudprogramma kun je eenvoudig en eenvoudig je bedrijf leiden. Dit doe je over het algemeen door het tussentijds bijhouden van de boekhouding. Het bijwerken van de boekhouding kan al in een half uur tijd. Digitaal boekhouden kun je dus snel zelf doen met programma voor je boekhouding. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met onder andere de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je real time, binnen een aantal klikken zien hoe je zaak er voor staat. Ben je niet volledig zeker van jezelf, dan kun je immer nog een boekhouder in de arm nemen om je met bepaalde zaken te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over facturatie software gratis.

Scroll naar boven