Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren

Fbto Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan tenslotte verstandig zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je verzekerd zijn voor de gebreken die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet precies voor welke verzekeringsmaatschappij je het beste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het voordeligste is? In dit artikel vindt je alle kennis die je benodigd voordat je begint met fbto aansprakelijkheidsverzekering, en alvorens je er een gaat afsluiten.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij fbto aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te verhalen gebreken aan mensen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de schades achteraf gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een opa voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende gedekt bent voor zulke gebreken. Een WA verzekering dekt de schade als jij of je dochter per ongeluk de aanstichter is van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je dochter als privé-persoon maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens aansprakelijk voor schade aangebracht door je kat. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een nihil hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per tegenslag de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is niet voorgeschreven in Nederland, maar wel aan te raden. Als jij of jouw kind iets doet waardoor gebreken ontstaat, kun je over het algemeen verantwoordelijk worden gesteld voor de schade. Dat betekent dat jij opdraait voor de materiële schade, maar tevens voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je gedekt bent.{

Waarom een AVP?

Een AVP sluit je af om je te beschermen voor gebreken waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn gebreken die je toebrengt aan andere mensen of de spullen van andere mensen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend snoer in jouw huis en zijn enkel breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, tevens die van onder andere je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van 1 miljoen euro.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bedisplay je naast je eigen portemonnee, maar tevens die van de persoon die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuzemogelijkheid voor de AVP voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen gebreken aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen gebreken aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een WA verzekering uitbetaald letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Zuivere vermogensgebreken is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekeringnemer schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In dit land is het aan gaan van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Ook met kinderen zit een ongeluk in een niet groot hoekje. De onkosten voor het betalen van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering met dekking voor het gehele gezin (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en absoluut geen reden om een polis niet af te sluiten. ernaast ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere kosten die je elke maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel keuze vrijheid in.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Een ieder doet wel eens iets ondoordachts of kan een tegenslag veroorzaken. Als andere personen hierdoor gebreken ondervinden, kun je hiervoor aansprakelijk zijn en deze schade moeten vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA vergoedt tegen de financiële gevolgen hiervan.

Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of inboedelverzekering sluit je op vrijwillige basis af. Een WA verzekering is evenwel verplicht als je in dit land auto wilt rijden. Op onze website vind je vergelijkingstools waar je voor niks gebruik van kunt maken.

Voor je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken kunt hebben wij meerdere gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekerde, het te verzekeren bedrag en de hoogte van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met verzekeraars uit de vergelijker rollen die voor jou slim kunnen zijn. Door het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen gebreken of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt. De maandprijs van aansprakelijkheidsverzekeringen is relatief laag. Veel voorkomende gebreken .

Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt gebreken die je per ongeluk hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Onder meer: je laat een glas wijn over het tapijt van de buren vallen. Of je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt de ontstane schade aan anderen.

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en spoorslags aan gaan met korting doe je op onze website. Een aansprakelijkheidsverzekering ook wel avp genoemd wordt over het algemeen afgesloten om de aansprakelijkheid voor particulieren af te dekken. Je kan bijvoorbeeld risico-aansprakelijk zijn voor je kat, huis, gezin en zeker jezelf. Met een avp dek je de financiële effecten af waarvoor je verantwoordelijk gesteld kan worden. De premie van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is erg laag. Tevens kan er gekozen worden voor een eigen risico. Een avp wordt meestal afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering of in een pakketverzekering

Je bent bij vrienden op bezoek en je stoot per ongeluk een dure vaas om. De vaas valt in 1.000 stukken op de grond en is niet meer te repareren! Gelukkig weet je dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten en vertel jij je vrienden dat ze jou aansprakelijk kunnen stellen voor de geleden materiële schade van de vaas.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, beschermt je tegen het financiële gevaar van aansprakelijkheid. Het beschermt je niet alleen tegen materiële gebreken, zoals de vaas in de eerder genoemde voorbeeld, maar ook tegen schade aan personen (tevens wel letselschade) en gebreken aan zaken.

Het fijne aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat een gebreken niet per se door jou veroorzaakt hoeft te zijn. Beeld je bijvoorbeeld de situatie in dat er een waterleiding in je huis springt en dat de vrijgekomen water schade bij je buurman veroorzaakt. Deze schade heb je niet spoorslags veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade op de grond van de wet.

Op welk moment u verscheidene verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt, zal het u soms opvallen dat allerhande verzekeringsproducten en aanbieders veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak voor dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel verzekeraars van aansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijke uitvoering van de hulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties. Heeft een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen die met name te vinden zijn in de aangeboden pakketten en modules, alsook in de hoogte van de premies. Ook is het tevens goed, wanneer u al een aansprakelijkheidsverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeraars.

Ook helpen wij jou graag met het vinden van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (een WA verzekering). Dit doen we aan de hand van een vergelijker. Je vult hier jouw gegevens in – kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking, eigen risico en aantal kilometers per kalenderjaar – en op basis van deze gegevens komt er een lijst uitrollen met de verzekeringsmaatschappijen die het voordeligste bij jouw situatie passen. Een WA verzekering afsluiten is nog nooit zo easy geweest.

Wij doen ons best om de lijst van aanbieders up-to-date te houden. Dagelijks zijn onze medewerkers op zoek naar de voordeligste aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen. De kans is dan ook groot dat je via onze website een verzekering gaat vinden die bij je past. Als je rechtsbijstandsverzekeringen wilt vergelijken klik hier.

Veel klanten in dit land hebben behoefte aan controle over hun eigen leven en het zelf in de hand hebben van zekere zaken. Zonder teveel te generaliseren, kunnen we stellen dat we een ‘goed georganiseerd’ volk zijn. Helaas hebben we desondanks niet overal invloed op. ‘Een ongeval zit in een klein hoekje’ is daarom een veelgehoord Nederlands gezegde. ‘En van het concert des levens krijgt niemand een programma’, zo luidt een bekende tegeltjeswijsheid over dit onderwerp. Een groot deel van de Nederlanders beseft dan ook dat het van betekenis is om goed verzekerd te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Het is belangrijk om bij alle type verzekeringen goed alle voorwaarden te lezen.

Eenvoudig overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor fbto aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Scroll naar boven