online boekhoudprogramma

Financiele Administratie Software

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer allicht en easy

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van belang om de administratie bij te houden. Een administratie bijhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het resultaat van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke rekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze wijze houd je het overzichtelijk en kun je in één ogenblik zien of en hoe je bedrijf ervoor staat. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen prioriteit. Toch ook is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je zaak. Goede boekhoudprogramma is de manier om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het een optie om altijd overzicht te hebben in je bedrijf en immer en overal de administratie bij te kunnen werken. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder andere de mogelijkheid om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te nemen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te boekhouden.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je wensen. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je wensen past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene voordelen.

Snel en in enkele stappen en simpel met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je snel en simpel je onderneming leiden. Dit doe je in de regel door het tussentijds bijwerken van de boekhouding. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Digitaal boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met programma voor je boekhouding. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met onder andere de bank. Door middel van een online programma voor je boekhouding kun je op elk moment van de dag, binnen enkele klikken zien hoe jouw onderneming er financieel voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je immer nog een accountant inschakelen om je met zekere dingen te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over financiele administratie software.

Scroll naar boven