Autoverzekering Afsluiten Voor Aankoop

Goedkoop Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die het betere bij je situatie past.{met de beste kwaliteit-prijsverhouding.

Goedkoop Autoverzekering

Tips om minder kwijt te zijn aan de autoverzekering van je auto: is je auto ouder dan vijf of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om je bescherming aan te passen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen automobilistenhulp bij je autoverzekering. Op welk moment je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en inspecteren wat je al hebt. extra verzekeren is niet verstandig. Dat geld zeker in het geval van goedkoop autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een WA + volledig casco autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s die ouder dan 10 12 maanden zijn, is enkel een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de bescherming ten hoogste 2,5 miljoen euro, voor letselschade aan personen is dit ten hoogste 7,5 miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen verzekerd bij schade die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar tevens voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door storm. Ook diefstal en ruitschade wordt meestal vergoed door verzekeraars. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk autoverzekering ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de gebreken vergoed. Een geruststellende gedachte.

Goedkoop Autoverzekering

Als je een auto koopt, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 diverse verzekeringen voor auto’s en de overweging hangt bijvoorbeeld af van het grootte van de auto, je leeftijd en het aantal gereden jaren zonder schade dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de voordeligste deal voor je autoverzekering te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De beste polis is niet altijd de meest voordelige autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op deze website de verzekering voor je auto vergelijken die het slimste bij je persoonlijke geval past. Hierna kun je linea recta een prima, maar betaalbare autoverzekering aan gaan.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een andere auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw situatie past en natuurlijk zo goedkoper mogelijk. Onder andere de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de maandprijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het interessanter iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Prijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de premie berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering maandprijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de meest voordelige autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het jaarkilometrage ook een rol. De maandpremie maandelijks voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke prijs. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: goedkoop autoverzekering

Scroll naar boven