goedkope autoverzekering

Goedkoopste Autoverzekering 18 Jarige

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het voordeligste bij jouw situatie past.{met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Goedkoopste Autoverzekering 18 Jarige

Vind je de meest lage maandlasten doorslaggevend? Op onze website vind je de betere autoverzekering. Dat hangt allicht af van je automobiel zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder gebreken en kilometrage. Onze hint: selecteer niet echt naar de kosten, maar ook naar de condities. Dat geld zeker in het geval van goedkoopste autoverzekering 18 jarige.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco autoverzekering te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 kalenderjaar en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij toebrengt aan een ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking maximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit maximaal 7,vijf miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen gedekt bij schade die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar tevens voor gebreken bij je eigen auto, onder andere door hagel. Tevens diefstal en ruitschade wordt in de regel gedekt door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk autoverzekering ben je gedekt tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand een deuk in jouw auto rijdt, je krijgt de schade terugbetaald. Een geruststellende gedachte.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een probleem zijn als gevolg van een ongeval, maar bijvoorbeeld tevens een geschil met je autogarage. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand ontvangen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele zaken zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor beginnend bestuurders zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke zaken er allemaal zijn. De maandpremie kan behoorlijk verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u gemakkelijk online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Premieprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de premie voor de autoverzekering hangt van veel factoren af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de prijs voor de premie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de voordeligste autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

No-claim van autoverzekering vergelijken

Een belangrijke motivatie om geen schade in te dienen bij de verzekeraar, is de no-claim. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de maandpremie. Om die reden is de no-claimbeschermer in het leven geroepen. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge maandpremie als je schade claimt. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering 18 jarige

Scroll naar boven