goedkope autoverzekering afsluiten

Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Door te vergelijken op onze website vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de autoverzekering annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering in de meeste gevallen binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een premieverhoging invoert of de standaard voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn opzeggen.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een conflict met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp gebruiken. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook een probleem met je autogarage. Aan de ene kant kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verwerven als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Autoverzekeringen vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door onder meer een ongeval) wordt niet vergoed.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto betaald.

De optie voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering van nederland

Scroll naar boven