goedkoopste autoverzekering van nederland

Goedkoopste Autoverzekering Voor Jongeren

Door te vergelijken op deze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je ook een gebrekenverzekering voor inzittenden, dan is de calamiteitlenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in dekking is te groot, waarmee je onnodig veel extra premie afdraagt. Dat wil je natuurlijk liever niet! Met de gebrekenverzekering krijg je de werkelijk geleden gebreken uitbetaald in plaats van een vatevoren bepaald uit te keren bedrag. De bescherming is vrijwel altijd voor gebreken tot 1 miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de optie om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 maal per 12 maanden gebreken laten vergoeden zonder dat de premie van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het verhalen van deze schade heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je maandprijs wel hoger wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer de verzekeringnemer een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Scroll naar boven