reisverzekering vergelijken

Goedkoopste-Doorlopende-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor consumenten van belang om er zich bewust van te zijn dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrekken er mee te maken krijgen met een plotse geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar tevens ten tijde van uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal opties af. onder andere waar je vakantiereis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering belangrijk is voor bijna alle mensen die onbezorgd een vakantiereis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een goede reisverzekering aan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel consumenten is alsook het vinden van een bekendste reisverzekering een vereiste. Een goedkopere en de goedkoopste reisverzekering in één aan gaan is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het uiteindelijk echt van belang om rekening te houden met het gebied naar waar u op trip gaat. bepaalde dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk met uitsluiting van aangeboden mits de tochtje zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onvoorziene kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo easy doe je dat

Deze website heeft een duidelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel gratis een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de voordeligste verzekering hebt geselecteerd, kun je meteen jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan volledig online en je ziet direct of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering aan gaan? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je alsook dekkingen kiezen. De dekking die je kiest is doorslaggevend voor je kosten en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat alsook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je alsook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar ook medische kosten dekking, bagagedekking of hulp bij autopech kun je kiezen. Als je tijdens je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een risicovolle sport moet je dit over het algemeen extra verzekeren. Ook is het een mogelijkheid een extra vergoeding te krijgen als jij tijdens je vakantie een tegenslag krijgt en je wordt hulpbehoevend of komt te overlijden. Allemaal extra garanties die voor jou doorslaggevend kunnen zijn lopende je vakantie. deze website vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op sneeuwvakantie gaat of een andere gevaarlijke sport gaat beoefenen tijdens je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor zult moeten afsluiten. De groep risicosporten bestaat naast sneeuwvakantie uit berg-, lucht-, water- en enkele andere sporten zoals rugby onder andere. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de risico’s van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Toch ook is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een prima bescherming hebt dan een zo goedkoop mogelijke premie. Kijk er goed naar of er bepaalde excepties zijn en wat de hoogste hoogtes zijn van de tegemoetkomingen.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment u van plan bent om een reisverzekering aan te gaan kunt u steeds een optie maken tussen zeer veel mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we inderdaad het best omschrijven als een groep van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt doorgaans altijd samengevoegd met een speciale bescherming voor annulatie. Op deze manier kunt beschikken u dan tevens over een totaal pakket waardoor u sowieso onbezorgd op reis kunt vertrekken. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verkrijgen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering aan gaan. Zo eenvoudig is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven