goedkope autoverzekering

Goedkope Autoverzekering 18 Jaar

Door te vergelijken op hier vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Soms is het een dag, een maand, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een ordinaire looptijd van ten hoogste een jaar. Na die 12 maanden mag je per dag opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Pechhulp

in de regel is er de mogelijkheid om je extra te verzekeren voor pechhulp in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, ontvang je altijd assistentie als je onderweg ellende hebt aan je auto. automobilistenhulp wordt eigenlijk meestal als aparte verzekering voor je auto afgesloten, waardoor deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet te hoog verzekerd bent en voorkom dat je zinloos te veel betaalt.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco (tevens wel WA plus genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een ongeluk) wordt niet vergoed.
  • All Risk (tevens wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.

De keuze voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste mogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering 18 jaar

Scroll naar boven