goedkope autoverzekering afsluiten

Goedkope Autoverzekering Nl

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Ten gevolgende van een ongeluk met je auto medische kosten hebt dan worden deze kosten betaald door je zorgverzekering. Als er uiteindelijk sprake is van blijvende invaliditeit of overondervinden van jou als bestuurder, dan krijg je ook een vooraf vastgestelde uitkering als je aanvullend een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de schade inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet uitmaakt of de gebreken niet door eigen oorzaak is veroorzaakt.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeraars geven tevens de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 maal per jaar gebreken claimen zonder dat de premie van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het verhalen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je kosten wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal schadevrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra eigenschappen zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jonge bestuurders zijn er ook aparte verzekeringen, en kijk hier ook goed welke eigenschappen er allemaal zijn. De prijs kan enorm verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u eenvoudig online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Prijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de kostprijs berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering maandpremie speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De goedkoopste autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schades niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij ons een autoverzekering te vergelijken vind je wel eenvoudig de goedkoopste autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de meest voordelige autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering nl

Scroll naar boven