Prijzen Gas En Elektriciteit Vergelijken

Goedkope Groene Stroom

De energievergelijker berekent de voordeligste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract aanbieden. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u exact uw geschatte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar berekenen en de lasten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder meer beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de goedkopere beoordeling.

Actuele en onafhankelijke energievergelijker

Onze website is één van de grootste onafhankelijke energievergelijkers van dit land. Ga je energietarieven vergelijken op deze website? Dan ben je gedekt van een actueel overzicht. Alle energietarieven in onze energievergelijker worden namelijk dagelijks bijgewerkt door onze partners.

Alle energie-aanbieders worden in de berekeningen meegenomen. Niet alleen de grootste energieaanbieders Vattenfall, Essent en Eneco, maar ook Energiedirect.nl, de Nederlandse Energie Maatschappij, Greenchoice en vele anderen. Bekijk hier het overzicht van energie-aanbieders.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gasprijs als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van verschillende invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt op onze website alle energieprijzen vergelijken.

Online voordeligere energie dan zelf uitzoeken

Met onze energievergelijking kunt u binnen enkele minuten de voordeligste energieleverancier vinden. Bent u nog nooit overgestapt, dan heeft u hoogstover het algemeen verouderde energieprijzen die vaak hoger zijn dan de actuele energieprijzen. U kunt dus uitsparen door te kiezen voor lagere energieprijzen. Daarbij krijgt u bij een overstap tevens een zogenaamde welkomstactie. Dit kan bijvoorbeeld een actietarief zijn of een cashback korting. Als u elk twaalf maanden weer overstapt dan krijgt u continu weer een cashback korting. Met het gebruik van onze energievergelijking wordt uw reis makkelijk. Zelf energie vergelijken is een tijdrovende klus. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om op een snelle wijze de goedkoopste energie aanbiedingen te vinden. Start met energie vergelijken en bekijk welke energiemaatschappij de meest goedkope is.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck te allen tijde de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet ook echt de goedkoopste prijzen krijgt. Met de meest goedkope energieprijzen kunt u tot wel €600 per 12 maanden uitsparen. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. twee keer per kalenderjaar kondigen de energiebedrijven dan ook nieuwe tarieven aan. gas en elektriciteit bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie schelen flink per leverancier en tevens uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Lange tijd bij dezelfde gas- en stroomleverancier blijven is niet voordelig, daarom is het important om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor gas en licht per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, ook moet u tevens letten op de vaste kosten die de verzekeraars van gaslicht in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een optie dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u via hier eenvoudig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in premieprijs bepalen. Bekijk om die reden immer wat de meridiane maandpremie per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom hebben veel leverancier speciale acties om consumenten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een kosteloos tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig ook contracten voor twee of 4 12 maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Bekijk tevens wat andere klanten over een leverancier vinden! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier. Zoals bij goedkope groene stroom.

Scroll naar boven