wat valt onder opstalverzekering

Goedkope Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld overhouden. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Gemakkelijk en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de voordeligste en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze linea recta af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar vanzelfsprekend trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Welbeschouwd wordt je in de regel door de bank wel geboden om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je onverwijld de 3 voordeligste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens meteen online kunt vinden. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt allicht ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook onmiddellijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, snel toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je in de regel je huis in Nederland. Je kunt dan zeker ook de inboedel- en opstalverzekering beëindigen. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen annuleren per de datum dat je je uitschrijft uit ons land. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de betere optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze gauw afsluiten.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De kosten van je opstalverzekering hangen af van meerdere factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de premie aan de hand van meerdere factoren:

  • Waar je woont
  • De herbouwwaarde van je woning
  • De dekking

Bij een aantal verzekeraars spelen ook eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de kosten van je opstalverzekering.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering aan gaan niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder meer inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo eenvoudig een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is interessant om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.

Scroll naar boven