goedkope rechtsbijstandverzekering

Goedkope Rechtsbijstandverzekering

Of u nou een consument bent bent of een bedrijf heeft. Het kan te allen tijde voorkomen dat u in een juridisch conflict betrokken raakt. Veel mensen hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan easy in de papieren lopen. Het is daarom verstandig om u te verzekeren tegen de onkosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op onze website.

De maandprijs varieert grofweg tussen 100 euro per kalenderjaar voor een alleenstaande die genoegen neemt met een beperkte bescherming tot ca. 300 euro per twaalf maanden voor een brede gezinsrechtsbijstandverzekering.

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeraars kunt u via hun website aan de hand van uw gezinssamenstelling en slimme bescherming zelf berekenen hoe veel maandprijs u moet betalen. Tevens kunt u op een aantal websites verscheidene rechtsbijstandverzekeraars met elkaar vergelijken.

Wat heb ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die er onder zekere voorwaarden van de polis voor zorgt dat u juridische bijstand krijgt als u betrokken raakt bij een juridisch probleem. In de praktijk wordt de juridische bijstand verzorgd door advocaten of juristen die in dienst zijn bij de verzekeringsmaatschappij zelf, soms worden de kosten van een externe advocaat betaald.

Dekking rechtsbijstandverzekering

Er zijn op hoofdlijnen 2 typen rechtsbijstandverzekeringen: de motorrijtuigrechtsbijstandverzekering en de gezinsrechtsbijstandverzekering. De 1ste vorm biedt alleen recht op juridische assistentie als u een juridisch probleem heeft in verband met uw Deelname aan het verkeer. Als u niet alleen dekking heeft bij problemen rond uw auto (of motor), maar tevens als u als fietser of voetganger deelneemt aan het verkeer, wordt ook wel gesproken van een verkeersrechtsbijstandverzekering.

De gezinsrechtsbijstandverzekering kent een bescherming die is opgebouwd uit verschillende door u te kiezen modules. U kunt hiermee dus zelf bepalen hoe beperkt of uitgebreid de bescherming van uw rechtsbijstandverzekering moet zijn. De meest voorkomende modules zijn:

Consument & wonen

Deze module biedt bescherming bij (online) aankopen die u als consument gedaan heeft. Tevens problemen met uw gas- en stroom-, telefoon- of breedband-leverancier zijn gedekt. En geschillen heeft over (de aankoop van) uw woning, problemen met uw buren en eventuele letselschadekwesties vallen ook binnen de dekking. Houd er wel rekening mee dat een echtscheiding in de regel in de polisvoorwaarden is uitgesloten.

Inkomen

Problemen rond uw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld ontslag), pensioen en sociale verzekeringsuitkering worden gedekt in het kader van deze module. Let op: als u werkt als zelfstandig ondernemer moet u vrijwel altijd een aparte verzekering vinden.

Wachttermijn

De meeste rechtsbijstandverzekeraars hanteren een wachttermijn van drie maanden vanaf het aan gaan van de polis. Dit betekent dat de rechtsbijstandverzekering geen bescherming biedt voor alvast lopende conflicten.

Verschillende typen rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor goedkope rechtsbijstandverzekering,goedkope-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met aparte dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Bij de woondekking worden geschillen met de verhuurder van de woning gedekt. Ook problemen met de aankoop van een woning krijgt juridische bijstand middels deze rechtsbijstandsverzekering, evenals een probleem met de buren.

Scroll naar boven