reisverzekering en annuleringsverzekering

Goedkope-Reisverzekering-Afsluiten

Op het moment is het voor bijna alle consumenten important om er zich mee bezig te houden dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een plotselinge situatie waardoor u niet van huis kunt, maar ook ten tijde van uw trip kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan lopende een vakantie. U heeft de optie om meer dan een categorieën mee te verzekeren zoals: accidentlen, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u meestal een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel rubrieken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordelige reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een probleem in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel eenvoudig een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou voordelige verzekering hebt geselecteerd, kun je gelijk je reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet gelijk of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je alsook dekkingen kiezen. De dekking die je kiest is bepalend voor je premie en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verscheidene dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat tevens Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen.

Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar ook geneeskundige kosten dekking, bagagedekking of hulp bij pech kun je kiezen. Als je lopende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een hoogrisico sport moet je dit vaak extra verzekeren. Ook is het mogelijk een extra uitbetaling te krijgen als jij tijdens je vakantie een ongeval krijgt en je wordt invalide of komt te overlijden. Allemaal extra gerustheid die voor jou doorslaggevend kunnen zijn tijdens je vakantie. deze website vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op wintersport gaat of een andere gevaarlijke sport gaat beoefenen tijdens je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een aanvullende verzekering voor kunt vinden. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en enkele andere sporten zoals rugby onder andere. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een actieve en sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de bedreigingen van de sport zijn, hoe hoger de kosten zal zijn. Toch is het bij dit type verzekering veel belangrijker te regelen dat je een prima dekking hebt dan een zo goedkoop mogelijke kostprijs. Kijk er goed naar of er bepaalde uitsluitingen zijn en wat de uiterste hoogtes zijn van de tegemoetkomingen.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer u van plan bent om een reisverzekering af te sluiten kunt u continu een keuze maken tussen diverse opties. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in feite het best beschrijven als een cluster van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de doorsnee reisverzekering, ze wordt over het algemeen immer gecombineerd met een speciale dekking voor annulatie. Op deze wijze kunt beschikken u dan tevens over een compleet pakket waarmee u zonder twijfel onbekommerd op trip kunt vertrekken. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen ontvangen? Lees dan eenvoudig verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer gedekt bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken snel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering aan gaan. Zo eenvoudig is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven