online reisverzekering afsluiten

Goedkope-Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor veel mensen interessant om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een onvoorziene geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar tevens lopende uw vakantie kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele zaken af. onder andere waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering belangrijk is voor bijna alle mensen die onbezorgd een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering aan gaan is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking eenvoudig, maar voor veel mensen is alsook het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een goedkope en de voordeligste reisverzekering in 1 aan gaan is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die aangeboden. Voor wat dit laatste betreft is het best wel important om rekening te houden met het gebied naar waar u op reis gaat. zekere beschermingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk aleen geboden indien de vakantie zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel gratis een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou goedkope verzekering hebt opgedoken, kun je meteen je reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet terstond of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd voor ongemakken op reis. Dat is tijdens je tochtje maar in de regel ook tijdens dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is in de regel handig voor consumenten die vaker dan 1 keer per kalenderjaar op tochtje gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde trip en duurt zo lang als je reis duurt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Alleenstaanden of stellen die meer dan enkele weken per jaar op vakantiereis gaan, kunnen misschien beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor gezinnen ligt deze limiet al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per trip al snel een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. daarnaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering continu opnieuw aansluitkosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de aansluitkosten maar één keer.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen zult u er Zeker vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is alledaags bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook bepaalde vakanties waar een hoger dreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersportvakantie loopt u als vakantieganger een groter bedreiging om enkele botten in uw lichaam te breken en dat dreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer in ieder geval indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te vertrekken is het dan tevens altijd vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke eigendommen nu precies is verzekerd en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het hele aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Ook zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die tevens een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw tochtje? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongelukken), dan zult u merken dat ook deze onkosten zijn vergoed. Allicht geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is louter van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een bepaalde dekking beschikt, maar de mogelijkheid is ook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u op de keper beschouwd de wintersport wenst te beschermen kan dit in de regel altijd tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden aan te gaan en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken alvorens een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel uitsparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven