Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Hele Goedkope Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij heel veel autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden betaalt de uiteindelijk geleden schade van de meerijders die in je auto zaten gedurende het calamiteit. Tevens hier maakt het niet uit wie er schuldig is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering voor je auto. Die dekking biedt tegen immateriële en niet-lichamelijke gebreken na een ongeval. Normaal gesproken is dit een bescherming ten hoogste 1 miljoen euro. Met een inzittendenverzekering regel je dat je goede dekking hebt als er een ongelukis gebeurd.

Hele Goedkope Autoverzekering

Als je een nieuwe auto koopt, moet je altijd een autoverzekering aan gaan. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 diverse verzekeringen voor auto’s en de overweging hangt onder andere af van het leeftijd auto, hoe oud je bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars berekenen de premie van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de goedkopere overeenkomst voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De slimste optie is niet altijd de goedkoopste autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je hier de autoverzekering vergelijken die het beste bij je persoonlijke situatie past. Dan kun je aanstonds een degelijke, maar voordelige autoverzekering afsluiten.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer men een nieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hele goedkope autoverzekering

Scroll naar boven