ASR Autoverzekering

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die het goedkopere bij je situatie past.{met de mooiste kwaliteit-prijsverhouding.

Hoeveel Kost Autoverzekering

Vergelijken op kosten en kwaliteit: wij baseren jouw resultatenlijst op basis van maandprijs. De voordeligste verzekering voor je auto voor jou komt bovenaan in beeld. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij easy de beste keuze voor je autoverzekering maken.

Hints om minder te betalen aan de autoverzekering van je auto: is je auto ouder dan vijf of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om je bescherming aan te passen. Ben je lid van Route Mobiel, ANWB of een andere pechhulpdienst? wanneer je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en nakijken wat je al hebt. extra verzekeren is zonde van het geld?

Een verzekering voor je auto vergelijken op kosten? De verzekeringsmaatschappij bepaalt de kosten van je persoonlijke verzekering voor je auto, en houdt rekening met de volgende zaken:

 • De postcode van de hoofdbestuurder
 • Hoeveel schadevrij jaren je hebt opgebouwd
 • Het aantal gereden kilometers per jaar
 • Hoe oud je bent
 • De nieuwkosten of de waarde van vandaag
 • Mate van beveiliging van de auto
 • Welke accessiores er in de auto zijn ingebouwd

Met deze gegevens kun je een passende autoverzekering vergelijken op onze site, waardoor je te allen tijde een weloverwogen verzekering voor je auto voor jouw geval aan gaat. Dat geld zeker in het geval van hoeveel kost autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het interessant om een WA + volledig casco verzekering voor je auto te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 jaar en ouder, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

 • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan een ander. Bij schade aan tastbare zaken is de bescherming ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan personen is dit ten hoogste 7,5 miljoen euro.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen verzekerd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor gebreken met je eigen auto, onder andere door hagel. Tevens diefstal en ruitschade wordt vaak gedekt door verzekeraars. Let altijd op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeraar.

 • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je gedekt tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand tegen jouw geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de gebreken vergoed. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 keer per jaar schade laten vergoeden zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het verhalen van deze schade heeft desalniettemin wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je kosten wel verhoogd wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

 • WA,
 • WA+ beperkt casco
 • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een nieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering

Scroll naar boven