ASR Autoverzekering

Hoeveel Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Ten gevolgende van een ongeluk met je auto medische kosten hebt dan worden deze kosten gedekt door je zorgverzekering. Als er uiteindelijk sprake is van blijvende invaliditeit of overervaren van jou als bestuurder, dan krijg je tevens een vooraf bepaalde uitkering als je aanvullend een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de gebreken inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet van betekenis is of de gebreken wel door eigen schuld is ontstaan.

Hoeveel Kost Een Autoverzekering

Als je een nieuwe auto koopt, moet je verplicht een autoverzekering aan gaan. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste overwegingen hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 diverse autoverzekeringen en de keuze hangt onder andere af van het model auto, hoe oud je bent en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars berekenen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de beste deal voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De betere polis is niet immer de meest goedkope autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op deze website de verzekering voor je auto vergelijken die het betere bij je persoonlijke situatie past. Dan kun je terstond een geschikte, maar goedkope verzekering voor je auto afsluiten.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een andere auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw wensen past en natuurlijk zo voordelig mogelijk. Onder meer de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de prijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het verstandiger iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Premie autoverzekering berekenen

Het berekenen van de prijs voor de autoverzekering hangt van veel eigenschappen af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen waarmee rekening gehouden wordt als de premieprijs van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De voordeligste autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schades niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij ons een autoverzekering te vergelijken vind je wel simpel de meest goedkope autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de meest voordelige autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hier is meer te zien: hoeveel kost een autoverzekering

Scroll naar boven