opstalverzekering kosten

Inboedel En Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel gemakkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet terstond welke verzekeringen het goedkopere bij jouw situatie passen. De verzekering van je optie kun je tevens subiet online aan gaan. Binnen tien minuten kun je goed gedekt zijn en flink besparen.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de goedkopere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt allicht ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens spoorslags de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op 1 website, makkelijk toch?

Beëindigen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk annuleren. Ook dat is tegenwoordig heel gemakkelijk. Als je opstalverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die iedere dag beëindigen. Je hebt dan één maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het easy te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de huis en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de voordeligste optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze gauw aan gaan.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de voordeligste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van je gegevens in de vergelijker krijg je spoorslags te zien welke opstalverzekeraar de meest goedkope opstalverzekering aanbiedt. Maar tevens naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al meerdere factoren die je kunnen assisteren om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande tips begeleiden je eenvoudig op weg.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder meer inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven