reisverzekering

Kortdurende-Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor bijna alle consumenten important om er zich mee bezig te houden dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrekken geconfronteerd worden met een plotse geval waarmee u niet weg kunt gaan, maar tevens ten tijde van uw reis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan gedurende een reis. U heeft de gelegenheid om enkele goederen mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Ontzettend veel zaken worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de spullen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u extra onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte.

Wat is voor u een goede reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantie slim is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste mogelijkheid is gewenst mits u er voor kiest om slechts 1 keer per twaalf maanden op trip te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend afsluiten commercieel namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van weggaan en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een niet verwachte vakantie? In dat situatie zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een betere reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Uiteraard is een voordeligste reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan alsook veruit de betere optie voor natuurlijke personen die er voor kiezen om regelmatig per kalenderjaar andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee keer per twaalf maanden op vakantiereis gaat (hetzij een zomerreis, een wintersporttochtje of ordinair een citytrip) is het commercieel slimmer om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en meest bekende reisverzekering in 1 aan gaan is uitstekend mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door gedekt voor schades op reis. Dat is lopende je reis maar in de regel ook tijdens dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is normaalgesproken handig voor consumenten die vaker dan 1 keer per twaalf maanden op tochtje gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke vakantiereis en duurt zo lang als je reis duurt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al in enkele stappen voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Alleenstaanden of koppels die meer dan 3 weken per kalenderjaar op tochtje gaan, kunnen meestal beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor gezinnen ligt deze limiet al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per tochtje al simpel een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. daarnaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering telkens opnieuw poliskosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de kosten voor de polis maar 1x.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer uw intentie is om om een reisverzekering te kiezen kunt u steeds een optie maken tussen veel mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we in principe het best omschrijven als een groep van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de alledaagse reisverzekering, ze wordt in de regel immer gebundeld met een speciale dekking voor opzegging. Op deze wijze beschikt u dan ook over een compleet pakket waarmee u gegarandeerd onbezorgd op vakantie van huis kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen verkrijgen? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld overhouden.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de voordeligste reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven