goedkope autoverzekering berekenen

Kosten Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het voordeligste bij je situatie past.{met de mooiste kwaliteit-prijsverhouding.

Kosten Autoverzekering

Vergelijken op kosten en kwaliteit: wij baseren jouw resultatenlijst op basis van kosten. De goedkoopste autoverzekering voor jou komt bovenaan in beeld. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij in enkele stappen en simpel de slimste mogelijkheid voor jouw autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van kosten autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het interessant om een WA + volledig casco verzekering voor je auto te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de bescherming ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan personen is dit maximaal 7,vijf miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar tevens voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door door een omgevallen boom. Tevens diefstal en ruitschade wordt vaak vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Let hierbij wel op dat je naar een herstelbedrijf gaat die afspraken heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd voor alle gebreken aan je auto. Of je zelf een botsing hebt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de gebreken terugbetaald. Een geruststellende gedachte.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste verzekering voor je auto voor jouw geval te vinden zonder dat je er zelf veel moeite aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel goed te doen: na het invullen van slechts vier vragen zie je gauw wat voor jou de 3 betere overeenkomsten zijn. De betere autoverzekering kun je via onze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de website van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere autoverzekeringen bekijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding op de website bekijken of onverwijld een autoverzekering afsluiten op de site van de verzekeraar. Zo simpel is je autoverzekering te vergelijken op hier.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw behoeften past en natuurlijk zo voordelig mogelijk. Onder meer de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de maandpremie voor de premie die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het verstandig iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Kostprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de kostprijs voor de autoverzekering hangt van veel factoren af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen waarmee rekening gehouden wordt als de premieprijs van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het jaarkilometrage ook een rol. De prijs voor de premie elke maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke maandpremie. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: kosten autoverzekering

Scroll naar boven