online reisverzekering

Kosten-Doorlopende-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor veel mensen important om er zich mee bezig te houden dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrekken kan het gebeuren dat met een plotselinge geval waarmee u niet van huis kunt, maar tevens lopende uw trip kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele opties af. onder andere waar je trip naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering interessant is voor veel mensen die onbezorgd een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking gemakkelijk, maar voor veel natuurlijke personen is tevens het vinden van een beste reisverzekering een vereiste. Een de betere en een voordelige reisverzekering in één aan gaan is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie net als met de dekkingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het best wel important om rekening te houden met het land naar waar u op tochtje gaat. bepaalde beschermingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk aleen gedekt indien de tochtje zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte uitgaven moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw tochtje verstandig is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit twee mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is gewenst indien u er voor kiest om slechts 1 keer per twaalf maanden op vakantie te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan financieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde jaar nog een niet verwachte vakantiereis? In dat situatie zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een goede reisverzekering is er één die in z’n geheel is afgestemd op uw situatie. Allicht is een voordelige reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan tevens veruit voordelige keuzemogelijkheid voor consumenten die er voor kiezen om meer dan 1 malen per 12 maanden andere oorden op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan 2 keer per 12 maanden op vakantie gaat (hetzij een zomertrip, een wintersportvakantiereis of simpel een citytrip) is het met het oog de prijs efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de beste reisverzekering in één afsluiten is heel goed mogelijk.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij meer dan een vakanties

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt in feite ondertussen slim vanaf het geval dat er meer dan 2 reizen binnen eenzelfde kalenderjaar worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou bijvoorbeeld te allen tijde rekening met de totale waarde van alle reizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt op de keper beschouwd te allen tijde standaard afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u te allen tijde lopende uw trips optimaal bent betaald. praktisch gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan ook te allen tijde rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vrijwel altijd de slimste beslissing als je korter dan 21 dagen per twaalf maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het uiteindelijk zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via onze website kun je eenvoudig zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een expliciete periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde startdatum tot een bepaalde einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 maal per twaalf maanden op vakantie gaat voor een periode van 2 tot 3 werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan 3 weken of enkele malen per kalenderjaar op vakantie gaat. Het is dan vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten en steeds opnieuw polisgeld te betalen.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op financieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat voordeliger. Het hangt wel af van de situatie. Doorslaggevend op dit gebied is hoe regelmatig per jaar u er voor kiest om op reis te gaan. Is dat slechts 1 keer? In dat geval is een kortlopende reisverzekering het beste. Gaat u 2 keer of nog meer per jaar op reis? In dat geval zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar ook commercieel heel wat voordeliger is. U kunt het beste wel immer rekening houden met de waarde van de tochtje die wordt betaald. Dit kan namelijk soms wel eens voor problemen zorgen wanneer u vaker dan één maal per 12 maanden moet annuleren of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al simpel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met een heel gezin op vakantiereis, dan ligt het omslagpunt op circa een reis van 2 weken. Ga je dus met je gezin twee weken of langer op vakantiereis? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal een voordeligere keus. Voor een verzekering van één of twee personen ligt het omslagpunt op een week of drie. Zeker als je er ook alsook nog een aantal dagen even weg gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. tevens voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende in de regel goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je gelijk een seintje op onze website zodat je de goede keuze kunt maken.

Hoe langer of vaker je op tochtje gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra dekkingen zoals medische geld of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper dan een kortlopende. reis je niet alleen maar met een partner of kinderen? Dan is een doorlopende reisverzekering al efficiënt goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan eenentwintig dagen of vaker per twaalf maanden op vakantie gaat. Het is dan meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet elke keer een enkele reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het meestal interessanter om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het gewin in de kosten nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele twaalf maanden door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk kalenderjaar opnieuw deze reisverzekering af te sluiten, hij wordt automatisch verlengd.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Allicht vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is gewoon bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook zekere reizen waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantiereis loopt u als toerist een groter bedreiging om enkele botten te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer op zijn minst indekken. voordat op sneeuwvakantie te vertrekken is het dan alsook altijd interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op sneeuwvakantie gaat is welke spullen nu precies is verzekerd en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verliezen, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er zeker wel rekening mee te houden dat niet het ganse aankoopbedrag van het materiaal zal vergoeden. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die ook een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de kosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat ook deze uitgaven zijn vergoed. Allicht geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven zult verkrijgen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is enkel van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een bepaalde bescherming beschikt, maar de kans is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u tenslotte de wintersport wenst te dekken kan dit doorgaans te allen tijde tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden te kiezen en heeft u een wintersport in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve keus te maken!

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis per slot van rekening moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo efficiënt en simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven