wat kost een opstalverzekering

Kosten Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel makkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je easy je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar uiteraard trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Immers wordt je meestal door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen uiteraard wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je terstond de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je ook gauw online kunt aan gaan. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens acuut de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op 1 website, simpel toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en aan gaan hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra wijde bescherming ben je al goed gedekt voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je je huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De gemakkelijkste wijze om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type woning, de klasse van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeringsmaatschappijen verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis om te onthouden. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeraar voor welk bedrag jouw opstal verzekerd moet worden. De herbouwwaarde wordt gemeten aan de hand van de vragen die je invult in de vergelijker onder het kopje “Je woning”. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder andere een rieten dak? In speciale gevallen is het interessant om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je premie wanneer jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeringsmaatschappijen je 10% korting.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aankopen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan geboden de hypotheekverstrekker je meestal wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken uitgekeerd door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering van start gaat op de dag dat de huis wordt opgeleverd.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van invloed dat je alle wijzigingen zo simpel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is interessant om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven