telfort sim only

Mobiel Abonnement Vergelijken Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u uitsparen op uw smartphoneabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest goedkope contract vinden. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het smartphone.

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Only abonnement betaalt u alleen de kosten voor uw abonnement. Wanneer u een contract met smartphone afsluit, betaalt u ogenblikkelijk de onkosten voor de telefoon. Met een Sim Only contract bent u normaal gesproken goedkoper uit, dat zult u al eenvoudig zien bij het Sim Only vergelijken. U kiest zelf een apparaat en koopt dit los, of u bent nog in het bezit van een (simlock vrij) smartphone.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

Er bestaan verschillende formaten SIM-kaarten. De eerste mobiele telefoons hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard (85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de gebruikelijke SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere smartphones.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende mobieltjes. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobiele telefoons. Micro-SIM kaarten passen vrijwel altijd wel in oudere mobieltjes, terwijl nieuwe typen het meest gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel gedoe op en gedoe met onder andere kaarthoudertjes/kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de providers tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebt gekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie gewone formaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uit drukken.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige aanbieder. Wat gebeurt er nu?

Dan zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’ contract eindigt met een maximum van 30 dagen na afloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is onder meer afhankelijk van het moment waarop je doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe Samsung mobieltje kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een mobiele telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, mits dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per kalenderjaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, op welk moment je de Samsung smartphone los zou aanschaffen met een telecomabonnement is een telecomabonnement kost dat in totaal 910 euro. Een normaal contract met smartphone is dan met name slim voor de klant die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het apparaat los te aanschaffen, daar waar een abonnement is een abonnement in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de aanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobieltje afhalen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je continu buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere MB bundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de groep wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om lopende je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een contract zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

Wat is het verschil tussen een abonnement en Sim Only?

Bij een Sim Only contract neemt de klant geen toestel af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staan alleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. De consument van het Sim Only abonnement, moet zelf een toestel regelen.

Bij een telefoon met abonnement, geldt een maandelijkse prijs, waarbij de telefoon, belminuten, sms’jes en dataverkeer bij de premie zijn inbegrepen.

Wat voor smartphonecontract sluit jij af?

Veel mobieltje gebruikers komen vaak voor een dilemma te staan als ze hun telecomovereenkomst kunnen verlengen. Gaan ze door met de huidige aanbieder of stappen ze over? De optie hangt over het algemeen van enkele factoren af. Denk onder andere aan de maandelijkse kosten, de polisvoorwaarden en de kosten voor een mobiele telefoon. Om hier antwoorden op te krijgen is grond research voor nodig. Dat kost vaak veel energie, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jou proberen op weg te begeleiden door de grote verschillen in kaart te brengen tussen een abonnement met smartphone en een Sim Only abonnement.

Sim Only abonnement

Als iemand aan Sim Only hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage onkosten iedere maand. Dit is tevens de reden dat veel consumenten overstappen en kiezen voor een Sim Only abonnement. Voor een paar euro per maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veel providers merken ook op dat Sim Only steeds populairder wordt en gaan daardoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms hele voordelige smartphoneabonnementen gedekt om mobiele telefoongebruikers te lokken. Dit heeft allicht veel invloed op de keuze van de telecomprovider. Echter moet een gebruiker ook kijken naar het duur van het contract en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only provider is dat heel flexibel, maar per slot van rekening kunnen daar tevens verschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondig research wat iedereen te bieden heeft voorafgaand je een keuze maakt.

Contract met een mobiele telefoon

Waar voorheen de abonnementen met mobiele telefoon erg populair waren, zo is het tegenwoordig een stuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel consumenten in de regel voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestie winnen van een abonnement met smartphone. Hoewel je bij deze abonnementssoort een kosteloos smartphone krijgt, hebben veel mensen geen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat iedereen continu zuiniger met hun smartphone om, dus is de keuze voor een nieuw mobieltje is geen trigger meer om voor een duurder abonnement te gaan. Wij wensen je veel succes met de keus voor het volgende telefoonabonnement.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.

Geld besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in ons land het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomproviders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keuzemogelijkheid voor een Sim Only.

Iedere dag wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keus maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten onnodige kosten te besparen, zodat we probleemloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractduur van je abonnement op zijn eind, ben je tevreden over mobieltje die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje , dan is het verstandig om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze wijze bespaar je de kosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar tevens de maandelijkse onkosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobieltje.

Overstappen naar een Sim Only contract is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de reeks data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een elke maand opzegbaar abonnement. Je bent daardoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere telecomaanbieder. Bij een contract inclusief mobieltje teken je een overeenkomst voor 1 of 2 kalenderjaar. Sinds kort kun je ook hier bij een paar partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het toestel in één keer afbetalen als je opzegt.

Stel dat je per slot van rekening een nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je zelf een losse telefoon kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 keer moet betalen.

Voordelen Sim Only internet

Een Sim Only contract boven een mobieltje plus abonnement verkiezen zal betekenen dat je maandelijks bespaart op je smartphone kosten. Bij je huidige telecomprovider zul je tevens nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je mobieltje abonnement. Het verlengen van je mobieltje contract bij je huidige aanbieder betekent niets meer dan dat je een nieuw overeenkomst aangaat voor een zekere periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je contract zal de telecomaanbieder je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het smartphoneabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven