Mobiel met abonnement vergelijken

Telecom vergelijken is door de huidige diversiteit aan aanbieders, abonnementsvormen en tarieven een interessante bezigheid. De mobieltje maakt inmiddels een onmisbaar onderdeel uit van ons leven en daar weten de aanbieders handig op in te spelen. De ene biedt je nog lagere tarieven dan de ander en je krijgt belminuten, sms’en of MB’s aan data cadeau als je een contract afsluit. Maar waar moet je bij mobiele telefonie vergelijken nu echt op letten?

Mobiel met abonnement vergelijken

Het slimste netwerk

De aanbieding van de telecomtelecomaanbieder kan nog net zo mooi zijn, als je hierna slecht bereik hebt, zijn lage tarieven je weinig waard. tijdens het mobiel bellen vergelijken doe je er daarom eerst verstandig aan de klasse van het netwerk van iedere provider te controleren. Alleen zo ontdek je of het zinvol is met een zekere telecomprovider in zee te gaan.

Vergelijk abonnementsvormen

Door het brede scala aan abonnementsvormen, moet je voor de meest voordelige telecomtelecomaanbieder abonnementen met elkaar vergelijken en geen vergelijk trekken tussen aanbieders in het algemeen. Focus je op de abonnementsvorm van je voorkeur en let bij het telecom vergelijken op contractduur, datalimieten en de onkosten voor belminuten. Dit zijn namelijk de 3 belangrijkste variabelen waarin providers van elkaar verschillen. Zo kun je bij de een het meest voordelige bellen terwijl dat bij de ander voor internetten het geval is.

Een ‘gratis’ mobieltje?

Bij enkele aanbieders kun je bij bepaalde abonnementsvormen een toestel uitzoeken. Veel consumenten kunnen de verleiding niet weerstaan om ‘gratis’ in het bezit te komen van de laatste iPhone of Samsung. Wij plaatsen hier het woord ‘gratis’ tussen aanhalingstekens en wel om de reden dat deze abonnementsvormen meestal veel duurder zijn dan onder andere de Sim Only abonnementen. Aan het einde van de abonnementsduur heb je namelijk die mooie mobieltje dubbel en dwars betaald. Met andere woorden, hier zit niets ‘gratis’ aan vast.

Een Sim Only abonnement intussen biedt juist meer financiële pre’s door voor een langere abonnementsvorm te kiezen. Bovendien zijn Sim Only abonnementen vrijwel altijd per maand opzegbaar. Ideaal.
Bespaar maandelijks tientallen Euro’s: Sim Only vergelijken

Hoe werkt Sim Only precies?

Ongeacht de telecomprovider die je bij het Sim Only vergelijken tegenkomt, geldt voor ieder Sim Only abonnement dat je een simkaart opgestuurd krijgt. Afhankelijk van je toestel kun je uit een van de volgende 3 simkaarten kiezen:

  • grote, oftewel normale simkaarten;
  • micro-simkaarten (middelgrote simkaarten);
  • nano-simkaarten (het kleinste formaat simkaart).

Weet je niet zeker welke simkaart je moet kiezen? Op de productpagina van je toestel vind je precies wat je wilt weten. Na ontvangst plaats je de gekozen simkaart vervolgens in je huidige telefoon op exact dezelfde datum dat je abonnement ingaat.

Is je apparaat simlock vrij?

Controleer immer eerst nog wel even of je apparaat simlock vrij is. De meeste mobieltjes die Vandaag de dag verkocht worden zijn daadwerkelijk simlock vrij. Simlock vrij betekent dat je toestel te gebruiken is met de simkaarten van iedere aanbieder. Uitzondering hierop zijn soms de telefoons die aangeboden worden met een prepaid-tegoed. Door deze smartphones op simlock te zetten proberen telecomproviders te voorkomen dat mensen na verbruik van het prepaid-tegoed overstappen naar de concurrentie.

Hoe controleer je mogelijke simlock?

Een algemene wijze om te nakijken of je apparaat simlock vrij is: plaat een simkaart van een andere telecomtelecomaanbieder van familie of vrienden in je mobieltje. Kun je jouw toestel zorgeloos gebruiken? Dan is deze simlock vrij. Krijg je evenwel een melding als ‘simkaart onbekend’ na het opstarten, dan heeft je toestel zeer waarschijnlijk een simlock.

Kan ik mijn telefoonnummer behouden?

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja. Bij vrijwel iedere telecomtelecomprovider kun je bij het aan gaan van een Sim Only abonnement je nummer behouden. Dit doe je door ‘nummerbehoud’ te selecteren bij de Sim Only abonnementsaanvraag. Twijfel je gedurende het Sim Only vergelijken? Raadpleeg de site van de telecomtelecomaanbieder of neem contact op met de klantenservice. Zo kun je meteen ontdekken of de klantenservice voldoet aan jouw vriendelijkheidscriteria. Bij enkele providers wil dat er namelijk nogal eens aan schorten.

Een EN of een OF bundel?

Uiteraard zijn de tariefhoogtes bepalende factoren bij het Sim Only vergelijken. Maar let hierbij wel op het type bundel dat je krijgt. Deze kunnen soms misleidend zijn. Je krijgt een EN of een OF bundel aangeboden. Een voorbeeld. Twee diverse aanbieders bieden je een abonnement met 500 belminuten/MB’s aan. Bij de ene telecomaanbieder is dit tegoed op na 250 belminuten of 250 MB’s. Bij de ander echter, heb je een EN-bundel en kun je nog een keer 250 minuten bellen plus nog een keer voor 250 MB internetten.

Scroll naar boven