vodafone sim only

Mobiel Sim Only Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de goedkopere aanbieders en handige service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobiele telefoon aanschaffen en daar een Sim Only contract bij kopen, of dat klanten eerst voor een abonnement met toestel kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn namelijk meer dan 10 verschillende Sim Only aanbieders. Nu kun je die één voor één langsgaan en alle prijzen vergelijken, maar dat kost erg veel tijd. Onze site neemt dat werk uit handen en laat je in een eenvoudig overzicht stante pede zien welk abonnement het voordeligst is voor jou.

Stel zelf uw abonnement samen, de keuze is volledig aan u.

 • Sim Only alleen bellen
 • Sim Only bellen en sms’en
 • Sim Only bellen, sms’en en internet

  Sim Only nummerbehoud

  Stap jij over op een nieuw Sim Only abonnement, maar wil je mobiele telefoon nummer behouden? Dit is mogelijk, maar het is wel van betekenis dat je dit aangeeft bij het invullen van jouw gegevens. Als je aangegeven hebt dat je nummerbehoud wil toepassen, zal je ook je simkaartnummer in moeten vullen; deze staat op de simkaart die in je mobieltje zit. Ook voor Sim Only met nummerbehoud ben je aan het juiste adres.

  Waarom is een Sim Only abonnement een voordeligere keus?

  Het verschil in de kosten bij een Sim Only contract zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een gewone abonnement met een telefoon betaal je je jaarlijkse kosten van je abonnement in 2 delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je contract bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de contractduur je telefoon helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een Sim Only contract niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager. zonder simlock|simlock vrije eenvoudige mobiele telefoon } benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het mobieltje afhalen. In de praktijk houdt in dat over het algemeen dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aankopen.

  Kies het juiste Sim Only contract

  Welk Sim Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verscheidene factoren. Zo is het van invloed om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je toestel? Vind je het van betekenis dat je razend eenvoudig internet hebt? Of maak je in feite alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een Sim Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Welke simkaarten zijn er?

  Er zijn 3 formaten simkaarten: het alledaagse formaat, micro sim en nano sim. Het algemene formaat werd ook vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken providers het formaat nog nauwelijks. De meeste smartphones hebben nu een aansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste mobiele telefoons gebruiken een nano simkaart.

  De meeste aanbieders leveren de simkaart op alle formaten. De afnemer van het telecomabonnement kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

  Waarom betaal ik de eerste maand meer?

  Voor het aan gaan van een nieuw abonnement, maakt de telecomaanbieder kosten. De meeste aanbieders brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Sommige providers verrekenen die onkosten met de 1ste maand, andere mensen laten de aansluitkosten apart betalen.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomaanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomaanbieder. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want tevens bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met over het algemeen tevens nieuwe actie)tarieven.

  Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je vanzelfsprekend wel je bestaande 06-nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en aldus kun je bij alle providers zonder extra kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit compleet voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer op de keper beschouwd naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

  Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

  Heb je nog een goed werkende smartphone waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse smartphone aan te schaffen, dan is het slim om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

  De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (arsenaal data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij meteen een nieuwe mobiele telefoon wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.

  En er zijn aanbieders die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder meer Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn meestal laag.

  Aanschaf van een SIM-only abonnement heeft enkele pluspunten ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief mobieltje.

  • Je kunt enorm besparen op de kosten.
  • Kies voor een korte looptijd, dan kun je efficiënt overstappen als een andere partij een voordeliger contract aanbiedt.

   Geld overhouden door een Sim Only internet abonnement te verlengen

   Wil je geld overhouden op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobiele telefoon abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige aanbieder zal al eenvoudig enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je telefoonabonnement is gebonden aan van je provider. Een aantal aanbieders hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel contract kan ook nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer wanneer je contract afloopt bij je provider en sluit acuut een voordelig Sim Only abonnement af. De verlenging van je smartphonecontract gaat pas in vanaf het moment dat de contract datum verstreken is.

Scroll naar boven