goedkope autoverzekering afsluiten

Noord Hollandse Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de eenvoudige dekking van de autoverzekering heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering te nemen. Je kunt bij de meeste autoverzekeraars kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende autoverzekering biedt bescherming voor werkelijk geleden letselgebreken en/of gebreken aan bagage of persoonlijke dingen van de berijder en ;eventuele inzittenden als gevolg van een ongeluk met je auto. De hoogte van de vergoeding die je krijgt, is afhankelijk van de daadwerkelijke schade en is doorgaans maximaal 1.000.000,- euro. Hoe hoog de maximale vergoeding exact is, kun je teruglezen in de polisvoorwaarden van de verzekeraar van je auto.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeraars bieden tevens de optie om je aanvullend te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je één maal per 12 maanden schade laten vergoeden zonder dat de maandlasten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je maandprijs wel verhoogd wordt als gevolg van het mindere aantal gebrekenvrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jonge mensen zijn er ook aparte verzekeringen, en kijk hier ook goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. De premieprijs kan best veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u eenvoudig online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Prijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de premieprijs berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering maandprijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het aantal te rijden kilometers ook een rol. De maandpremie elke maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke maandprijs. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: noord hollandse autoverzekering

Scroll naar boven