opstalverzekering verhuurde woning

Opstalverzekering Berekenen

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Bij ons kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Bij ons kun je snel de opstalverzekering vergelijken op premie en dekking. Zo vind jij snel en easy een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwkalenderjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je ogenblikkelijk de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je tevens meteen online kunt aan gaan. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, simpel toch?

Annuleren als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering annuleren. Het huis dat je hebt gedekt is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een ander huis gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Meestal kun je de oude huis nog een poosje voor niks gedekt houden op een verzekering zodat je geen te hoog verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, normaal gesproken kan dit voor om en nabij twee maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet altijd de beste optie. De kans is in de regel groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze meteen aan gaan.

Korting

Veel opstalverzekeraars geven korting op je maandprijs op welk moment je huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeringsmaatschappijen schatten de kans op schade aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan verplicht de hypotheekverstrekker je in de regel wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste consumenten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken uitgekeerd door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de huis wordt opgeleverd.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo simpel een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.

Scroll naar boven