opstalverzekering afsluiten

Opstalverzekering Huis

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder meer een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Op deze website kun je easy je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een paar vragen in en je ziet onmiddellijk welke verzekeringen het voordeligste bij jouw geval passen. De verzekering van jouw keus kun je ook onverwijld online afsluiten. Binnen vijf minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig en simpel de voordeligste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je tevens terstond online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt zeker tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens aanstonds de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, easy toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je partner? Dan heeft die wellicht al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet beiden een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze situaties geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan beëindigen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan kun je ze allebei beëindigen. Pas deze dan aan naar jullie gezinssamenstelling of sluit een volledig nieuwe verzekering af.

Herbouwwaardemeter bij vergelijken opstalverzekering

In de vergelijking van opstalverzekeringen van onze site is de herbouwwaardemeter ingebouwd.

In de herbouwwaarde wordt de locatie en grond dus niet meegerekend, omdat de herbouwwaarde het bedrag is waarvoor je huis in dezelfde hoedanigheid weer nieuw gebouwd wordt. De locatie en grond worden daarin niet meegeteld, omdat die bij schade ook niet verloren gaan. Bij de verkoopwaarde spelen die factoren wel een rol. Daarom is de verkoopwaarde immer hoger dan de herbouwwaarde.

Zelf de herbouwwaarde schatten

Bij een nieuwbouwwoning is de herbouwwaarde de aankoopkostprijs en de daarbij komende kosten van onder andere een badkamer en keuken. De kosten van de bouwgrond laat je buiten beschouwing.

Bij een bestaande huis kun je de herbouwwaarde achterhalen met een recent taxatierapport van een makelaar.

Let op: je krijgt niet te allen tijde een garantie tegen onderverzekering als je op deze manieren je herbouwwaarde bepaalt. Een waardemeter invullen kan dus beter zijn. Bespreek dit met de verzekeraar of tussenpersoon bij het vinden van de opstalverzekering.

Glasverzekering

Glasschade is niet automatisch volledig gedekt in de opstalverzekering ofwel woonhuisverzekering. In vrijwel elke opstalverzekering zit een basisdekking voor glasschade. Of glasgebreken wordt betaald, ligt aan de wijze waarop het glas gebroken is. Is het glas gebroken door een ontploffing? Dan krijg je de onkosten terug van de opstalverzekeraar. Is het glas echter gebroken door een bal die je zelf per ongeval door de ruit hebt gegooid? Dan ben je alleen gedekt als je het glas extra gedekt hebt.

Gooit je buurmeisje een bal door jouw ruit, waardoor het glas breekt? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurjongen. In de vergelijker kun je kiezen of je het bedreiging op glasbreuk wel of niet wilt meeverzekeren. Met glas wordt vensterglas in ramen en deuren bedoeld die dienen om licht door te laten. Kijk in de polisvoorwaarden van je opstalverzekering of glas is meeverzekerd in de allriskdekking. Dan hoef je geen extra glasverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering aan gaan niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder meer inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet gedekt bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven