opstalverzekering

Opstalverzekering Kosten

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Op onze website kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Hier kun je snel de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij eenvoudig en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om ook de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je spoorslags de 3 slimste deals voor je opstalverzekering die je tevens stante pede online kunt afsluiten. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook ogenblikkelijk de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en vinden hebben verschillende dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra veelomvattende dekking ben je al goed gedekt voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die kosten is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet altijd de slimste optie. De kans is meestal groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze onverwijld vinden.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de goedkoopste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van jouw gegevens in de vergelijker krijg je subiet te zien welke opstalverzekeraar de meest goedkope opstalverzekering aanbiedt. Maar ook naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al meerdere factoren die je kunnen helpen om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande suggesties helpen je snel op weg.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering aan gaan niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of bijvoorbeeld inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. Het is daarom van invloed dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal verzekerd bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven