premie opstalverzekering woonhuis

Opstalverzekering Premie

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Simpel en efficiënt je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet stante pede wat voor jou de goedkoopste en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze gauw af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering afsluiten? Op onze website kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij efficiënt en simpel een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keus om tevens de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwkalenderjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je onmiddellijk de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je tevens subiet online kunt vinden. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op 1 website, easy toch?

Beëindigen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering vinden is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk annuleren. Ook dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een kalenderjaar heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan één maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstalverzekering geboden bij hypotheek

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel in de regel verplicht gesteld als je een hypotheek afsluit. Dit is vanzelfsprekend niet zo gek. Je huis is namelijk veel geld waard. Geld wat je leent van de hypotheekverstrekker. Stel dat je je hypotheek niet meer kunt betalen, dan kun je te allen tijde nog het huis verkopen om je lening terug te betalen. Maar als het huis afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom willen ze dat je het huis goed verzekert. Ook als je genoeg geld hebt om het hele huis zelf te betalen, is het verstandig een verzekering voor het huis af te sluiten. Als het huis afbrandt kost het namelijk nog steeds veel geld om een nieuw huis te aankopen of te bouwen.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je premie op welk moment jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeringsmaatschappijen schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan voorgeschreven de hypotheekverstrekker je in de regel wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade vergoed door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is cruciaal dat je alle wijzigingen zo snel een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.

Scroll naar boven