premie opstalverzekering woonhuis

Opstalverzekering Verhuurde Woning

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Bij ons kun je easy je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Bij ons kun je snel de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij eenvoudig en eenvoudig een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om tevens de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel in enkele stappen en simpel de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je ook ogenblikkelijk online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens spoorslags de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, easy toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en aan gaan hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra uitgebreide dekking ben je al goed gedekt voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de gebreken veroorzaakt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE immer voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Dezelfde verzekeraar als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering ook een verzekering vinden voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan ook gedoe bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Ernaast krijg je hierdoor vaak een voordelige premie, omdat je beide verzekeringen in een pakket verzekerd.

Betere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de voordeligste opstalverzekering? Door op deze website de opstalverzekering te vergelijken, vind je snel een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je woning in de vergelijker. Je ziet dan ogenblikkelijk wat voor jou situatie de meest goedkope en betere opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig verzekerd bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven